videoclip

Cabot deixen anar les «Llengües»

El quartet de Marratxí ultima els detalls per a la sortida del seu primer disc a final de mes

Estrenem el videoclip de la cançó que dona títol a l'àlbum

| 16/01/2019 a les 11:30h

Cabot
Cabot | Laura G. Guerra
El quartet mallorquí va ser un dels semifinalistes de la passada edició del Sona9. El seu pas pel popular concurs va donar ales i motivació al grup del Pla de na Tesa per seguir treballant amb el seu repertori a l'estudi. A final d'aquest mes publicaran el seu primer llarg, Llengües (Blau, 2019). Avui aprofitem per estrenar en exclusiva el seu primer videoclip, amb la cançó "Llengües," que també dona títol a l'àlbum.


La diversitat i la riquesa lingüística és el leitmotiv del seu primer senzill. El compositor i lletrista del grup, Josep Cabot, afirma: "Pensàvem que aquesta cançó identifica una mica el to de l'àlbum. La diversitat és un concepte que unifica el disc, en tots els sentits, estilísticament i en el missatge". Els marratxiners no defugen el component social de les seves cançons, així com també reconeixen que algunes tenen un to educatiu. "Crec que el cinquanta per cent d'una cançó és la música i l'altra cinquanta és la lletra. Sense una bona lletra crec que una cançó coixeja. N'hi ha algunes que tenen un missatge més directe i altres que estan obertes a la interpretació."

El grup no ha parat des del seu pas per la semifinal del Sona9, on van tenir la possibilitat d'acutar dins la programació del BAM a les Festes de la Mercè. El disc l'han enregistrat als estudis Swing de Toni Pastor, que també ha tingut l'ajuda tècnica de Pere Estelrich. "Tenim la sort que amb en Toni som amics de fa anys. Això facilita molt la feina. Hem dipositat tota la confiança i ens ha ajudat a plasmar les nostres idees al disc." Toni Pastor va ser l'enginyer encarregat de mesclar una gran part de la discografia dels desapareguts Antònia Font.

Per a qui encara no hagi tingut l'oportunitat de veure Cabot en directe, hi ha dues cites marcades en vermell al calendari. L'1 de febrer presentaran el disc en acústic a l'Espai Xocolat de Palma, i el 23 de febrer en faran la presentació a l'Auditori de l'Escola Santa Mònica de Palma.

Cabot. Foto: Laura G. Guerra

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Sona9, estrena, estrena videoclip, Cabot, edrbalears, EDR Balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.