Concerts

Programació multicultural aquesta setmana al BarnaSants

Uruguai com a país convidat o els vincles entre Catalunya i el Magrib, algunes de les propostes d'aquesta setmana al BarnaSants

| 12/02/2019 a les 19:00h

Dani Caracola actuant al BarnaSants 2018; enguany hi presenta el seu recent disc, 'Hamsa'
Dani Caracola actuant al BarnaSants 2018; enguany hi presenta el seu recent disc, 'Hamsa' | Juan Miguel Morales
Aquesta setmana el Festival de Cançó d'Autor BarnaSants se centra en el diàleg intercultural tot convidant figures de la música uruguaiana com Christian Cary o Diego Kuropatwa, el mexicà El Mastuerzo i Calle Cuatro, el duet italià Giulio Capurso & Rocco Papìa, la formació catalanomagribina Dani Caracola & Barsiluna Agraw Project, els xilens Quilapayún i dos duets catalans no habituals: la cantautora Gemma Humet i la poeta Estel Solé, i els cantants Anaïs Vila i Gerard De Pablo.
 
Christian Cary (dijous 14 de febrer, Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €) presenta l'espectacle Solo voz y guitarra. Aquest concert serà una versió solista del cantant i guitarrista de La Triple Nelson, on ha tramat un repertori que combina cançons clàssiques del cèlebre grup, amb qui porta més de vint anys tocant, amb versions d’autors que admira.


El Mastuerzo i Calle Cuatro (divendres 15 de febrer, Auditori Barradas, 20.30 h, 15 €)
El públic serà important en l'enregistrament en directe per part del BarnaSants d'Un sol para bailar, d'aquest músic, actor i productor socialment compromès. Francisco Barrios, El Mastuerzo, és un cantautor mexicà amb una trajectòria de més de quaranta anys. 
 
Capurso & Papia actuen el mateix divendres 15 de febrer (Casa degli Italiani di Barcellona, 21 h, 8 €). El duet de guitarres contemporànies presenta el recital A 21 strings guitar duo amb Rocco Papia a la guitarra flamenca de set cordes i Giulio Capurso a la insòlita guitarra elèctrica de catorze cordes. Projecte nascut entre Bolonya i Barcelona dedicat a la investigació musical.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LoaZ1FrgdYU[/youtube]
Dani Caracola & Barsiluna Agraw Project actuen dissabte 16 de febrer al Casinet d'Hostafrancs (19.45 h, 9-12 €) presentant el nou disc Hamsa. Projecte musical que cerca llaços històrics i culturals amb el Magrib, les temàtiques del disc van de la convivència contemporània de "Barsiluna 2.0" a la figura de Ramon Llull de "Christianus Arabigus Iluminati". El treball és un cant a la fraternitat entre el poble català i el magribí, pel diàleg intercultural. 

Diego Kuropatwa actua dissabte 16 de febrer (Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €)
L’uruguaià arriba al BarnaSants per proposar-nos un recorregut pels tres discos que té publicats: Y qué diránKuropa & Olivera (gravat amb el compositor Rubén Olivera) i Herencia. A les tres obres hi sumarà, a més, noves composicions, peces del seu proper disc. La música de Kuropatwa fusiona amb cura el folk i el rock amb el folklore. 

La cantautora Gemma Humet i la poeta Estel Solé actuen en una proposta conjunta el dissabte 16 de febrer a la Sala de Cultura de l'illa de Formentera (19 h, entrada lliure). A l'espectacle Al cau de de les paraules aquestes dues veus destacades del panorama cultural català ofereixen un viatge poètic-musical que sacseja les emocions. 

Diumenge 17 de febrer serà el torn dels veterans Quilapayún (Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, 19 h, 20 €) amb l'espectacle Gracias a Violeta y a Víctor. La formació xilena, mare de la cançó llatinoamericana, va ser la primera d'enregistrar una cançó de l’extraordinària Violeta Parra. L’admiració per Parra sempre ha format part dels valors artístics i ètics de Quilapayún. La formació recupera ara el cançoner de la poeta i de l’enyorat Víctor Jara, assassinat per la dictadura i membre cofundador del conjunt.


Anaïs Vila i Gerard De Pablo (conegut com a Pantaleó) s’uneixen per primera vegada per formar aquest particular duet (Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €). El seu és un projecte fresc, dolç i intimista que versiona temes dels seus darrers àlbums en solitari. Les cançons de Fosc, cançons per veure-hi clar (Temps Record, 2017) i de L’apartament (Petits Miracles, 2017) cobren així una interpretació totalment nova, adaptades a aquest duet de veus i guitarres.

Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Barnasants, Quilapayún, Dani Caracola, Gemma Humet, gemma humet i estel solé, Barnasants 2019, Christian Cary, Anaïs Vila i Gerard De Pablo, El Mastuerzo, Capurso & Papìa, Diego Kuropatwa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.