Premis Enderrock 2019

Colita i Pilar Aymerich rebran el Premi Estrella dels Premis Enderrock 2019

Les dues fotogràfes s'enduran el Premi Estrella per haver marcat un abans i un després en la cançó catalana

Els nominats a la tercera volta de la votació popular dels Premis Enderrock 2019 són...

| 18/02/2019 a les 11:40h

Pilar Aymerich, una de les guanyadores del Premi Estrella
Pilar Aymerich, una de les guanyadores del Premi Estrella | Xavier Mercadé
Com cada any, els Premis Enderrock atorguen un seguit de premis especials amb la voluntat de reconèixer  la feina de les figures més significatives de la escena musical catalana, com el Premi d'Honor, el Premi a la Trajectòria o el Premi Estrella. L'any passat va ser iCat qui es van endur el Premi Estrella 2018. Enguany, aquest reconeixement se l'emportaran les fotògrafes Colita i Pilar Aymerich per la seva trajectòria dins del panorama musical català.

Les dues fotògrafes amigues i pioneres, han marcat un abans i un després en la cançó catalana. Colita va obrir-la a la modernitat i Pilar Aymerich la va connectar amb les lluites socials.

Isabel Steva HernàndezColita’ va ser la fotògrafa de capçalera de la Nova Cançó. Hi va aportar sentit de l’humor, glamur i modernitat. Compromesa amb els corrents artístics i les lluites del seu temps, tenia una mirada juganera i alhora profunda. Colita és la gran retratista de l’escena dels anys setanta, amb 20.000 negatius cedits al l’Arxiu Fotògrafic de Barcelona. Per davant de la seva màquina van passar Joan Manuel SerratGuillermina MottaRaimonPau RibaJoan IsaacMarina Rossell i els grups emergents de l’ona laietana. També ha fet més de quaranta exposicions i ha publicat prop de trenta llibres.

Pilar Aymerich és la mirada compromesa de la fotografia catalana dels setanta i vuitanta. Involucrada amb els moviments polítics i culturals, el seu objectiu ha captat imatges d’estudi i de carrer de músics i intel·lectuals. Amiga de Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany, va estudiar teatre amb Ovidi Montllor –a qui va retratar traient fum pel nas, inspirada en “La fera ferotge”–. Amb mirada lúcida com a fotoperiodista, tan aviat recorda el que va perdre el país i va recuperar amb el retorn de l’exili dels grans de la cultura, com connecta present i futur a través dels cantants.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2019, Colita, Pilar Aymerich, Premi Estrella, Premis Enderrrock 2019, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.