Festivals

Al BarnaSants l'exalta lo nou i l'enamora lo vell

Una de les propostes més importants de la setmana és la celebració dels '50 estius' de Manel Joseph

El mateix cap de setmana es podrà gaudir de noves veus amb gran potencial, com la de Magalí Sare

| 26/02/2019 a les 12:58h

Manel Joseph
Manel Joseph | Juan Miguel Morales
A la setmana dels Premis Enderrock a Girona, el BarnaSants no s'atura per als que es quedin a Barcelona. El dijous mateix dels Premis hi actua Paula Navajas (Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €), mentre que el cap de setmana té com a protagonistes Santi Eizaguirre (divendres 1 de març, Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €), Javier Ruibal (divendres 1 de març, Teatre Joventut, 20 h, 20 €), Sílvia Comes i Pau Baiges (divendres 1 de març, Casino de Vic, 20 h, 20 €), Xavier Mayora (dissabte 2 de març, Harlem Jazz Club, 19.45 h, 9-12 €), Manel Joseph (diumenge 3 de març, Casinet d’Hostafrancs, 19 h, 9-12 €), Ivette Nadal i Caïm Riba (diumenge 3 de març, Centre Cultural de Gelida, 19.30 h, 8-10 €) i Magalí Sare (diumenge 3 de març, Harlem Jazz Club, 19 h, 9-12 €).

Hasta el coño és el dràstic títol del primer de treball de Paula Navajas que presenta dijous al Harlem. La jove cantautora de Viladecans ha bastit un projecte que neix de la ràbia personal i compartida cap a la intolerància i el masclisme. El seu és un cant d’essència feminista, una veu entre l’auxili i el crit de guerra.

Santi Eizaguirre al seu segon disc en solitari, El secret de les festes, passeja per un univers que combina l’estil narratiu amb l’exploració humorística. Eizaguirre és músic i sociòleg. El 2013 es va donar a conèixer com a cantautor amb el projecte musical Iagoalaiaga i els Detectius Salvatges, amb qui va publicar el disc Notícies de Gurb

Xavier Mayora es defineix com un Anartista, que alhora és el nom del seu segon treball discogràfic en solitari. L'excantant dels Alquimistes Folls i organitzador de les nou edicions del festival alternatiu Figa Rock presenta un disc lliure i sincer, profund i reflexiu, madur, amb cançons de passió i de revolta arrelades a la terra, d’amor i de lluita, amb vocació de transformació.

Ruibal és Ruibal. Indefinible, personal, agrada per la seva música i les seves lletres, per la veu emotiva i la manera de tocar la guitarra. No forma part de cap estil perquè ha creat el seu propi. Ara ens el serveix a Paraísos mejores, una exquisida col·lecció de cançons que ens transporta d’Egipte a Saturn, de Nova York a Orion, de nord a sud i d’orient a occident. 

Sílvia Comes i Pau Baiges faran un recital dedicat als poetes Espriu i Vinyoli. La cantautora arriba a Vic amb el músic i productor Pau Baiges, per presentar material inèdit que encara no ha estat enregistrat. Són treballs sobre l’obra poètica d’Espriu i Vinyoli i versions de cançons de compromís que darrerament ha incorporat al seu ja ampli repertori; juntament amb altres temes, escollits per l’ocasió, de la seva discografia.

Ivette Nadal i Caïm Riba presenten el seu espectacle Ritme Interior. Entre el pop i la bohèmia, el duet de guitarres acústiques, veus i efectes, busca l’essència de l’ànima i l’àngel de les cançons de Nadal a Ritme Interior, espectacle concebut amb Caïm Riba. El recital és una revisió dels seus quatre discs anteriors i alhora, el cistell de Nadal sempre generós, també ofereix temes nous i un pòsit més alegre.
 
Manel Joseph fa 50 estius que canta, i per això presenta un nou àlbum que commemora els 50 anys d’ofici musical. Ho fa amb el sentit musical, elegància i bon gust que sempre l’han caracteritzat; i amb una sonoritat quasi acústica que acompanya la varietat d’estils que ha practicat des dels començaments. 50 estius reuneix retrats d'una trajectòria que inclou especialment els 44 anys com a cantant i impulsor de l’Orquestra Plateria. El concert serà una festa d’aniversari d’una de les veus més celebrades de la música catalana.
 
Magalí Sare acompanyada del mallorquí Sebastià Gris, ens presenta les cançons del seu primer projecte com a líder. Una líder posseïdora d’una veu amb diferents timbres, capaç de fer-nos viatjar cap a indrets inesperats. L’àlbum –Cançons d’amor i dimonis– és un recorregut per l’amor, la decepció, la destrucció i l’esperança. A Sare la coneixereu, a més, per ser la veu del disc Estómac de Clara Peya o per formar part del Quartet Mèlt, del qual n’és la soprano.
Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Ivette Nadal, santi eizaguirre, Paula Navajas, Javier Ruibal, Magalí Sare, Manel Joseph, Barnasants 2019, Xavier Mayora, Barnasants, Caïm Riba, Sílvia Comes, Santi Eizaguirre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.