Festivals

El BarnaSants posa banda sonora a la setmana del Dia de la dona

Setmana musical de cançó d'autora, marcada sobretot per la jornada reivindicativa del 8 de març

| 05/03/2019 a les 13:15h

Les Kol·lontai segueixen girant amb l'espectacle 'Cançons violetes'
Les Kol·lontai segueixen girant amb l'espectacle 'Cançons violetes' | Xavier Mercadé
Aquesta setmana el Barnasants arrenca ja dimecres 6 de març amb l'espectacle de La mirada violeta a Altafulla (Castell d’Altafulla, 19.30h, 5€), el dijous 7 de març amb Namina (Centre Cultural Albareda, 19.45h, 9-12€) i Sergi Estella (Harlem Jazz Club, 19.45h, 9-12€).

Divendres 8 de març, després de les convocatòries de la vaga feminista (les mobilitzacions seran des de les 18.30h fins a les 20h) serà el torn d’un concert especial entre Maria del Mar Bonet i el cubà José María Vitier al Teatre Joventut a les 20.30h i per 22€. Les cançons violetes de Les Kol·lontai sumen 3 actuacions, el mateix dia 8 de març al Teatre Ateneu de Sant Celoni (20h, entrada lliure), dissabte 9 de març al Casal de Vallromanes (20.30h, 12€) i el diumenge 10 a L'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès (19h, 18-20€).

La mateixa diada del 8 de març Rosa Andreu actuarà a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca de Castelldefels, 21h, 8€). I divendres Enric Hernàez pot omplir la sala Luz de Gas de Barcelona amb la complicitat de Joan Isaac, Mercè Serramalera, Anna Ferrer i VerdCel (21h, 12-15€).

Dissabte 9 de març serà el torn de la també barcelonina Névoa actuarà a l'Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat (20h, 15€), el tarragoní Oscárboles actuarà al Casinet d’Hostafrancs (19.45h, 9-12€), la valenciana Tesa a la Lleialtat Santsenca de Barcelona (19.45h, 9–12€) i diumenge 10 tancarà l'italià Voltarelli (Harlem Jazz Club, 19.45h, 9-12€), concert en col·laboració de Cosa d'Amilcare.
 
Una setmana del 8 de març ben musical
La mirada violeta és un espectacle poeticomusical teatralitzat de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres que retraten dues escriptores fonamentals de la literatura catalana: Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig. Cançons, poemes, diàlegs, reflexions i objectes que ens fan submergir en el món de les dues escriptores. 

Namina porta més de vint anys de trajectòria sobre els escenaris i un puny inesgotable de cançons, melodies i paraules. Enguany presenta el seu tercer treball, Ens endurem el vent, on explora noves sonoritats i on juga amb la llengua amb l’ànim d’evocar i de resistir. 
 

Namina Foto: Michal Novak


Sergi Estella presenta el seu primer treball en solitari, Ho superes i et fots (autoeditat, 2017). El cantautor, un autèntic one man band, farceix el disc del dirty blues més pantanós i del folk més tendre. Tot salpebrat amb un àcid humor marca de la casa.

Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal són Les Kol·lontai i vertebren el col·lectiu de dones cantautores i feministes. Presenten el disc de la gira ‘Cançons Violeta’, que recull els textos de diverses creadores catalanes (Rosa Fabregat, Felícia Fuster o Zoraida Burgos).

Memòria de les oblidades, Rosa Andreu es posa en la pell d’una de les quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona. La reclusa que encara Andreu és l’única de les quatre dones que va ser afusellada. L’actriu l'interpreta acompanyada de l’acordió de Ferran Barrios. Una obra de Tecla Martorell i dirigida per Joan Pascual.

Enric Hernáez agrupa a Himnes (Picap, 2019) les cançons que considera que la força del temps ha convertit en odes, càntics: temes i poemes de Joan Brossa, Pi de la Serra, Víctor Jara, Boris Vian, entre d’altres. Ho farà acompanyat de Joan Isaac, Mercè Serramalera, Anna Ferrer i VerdCel.

Névoa i el guitarrista Vicenç Solsona presenten el segon treball sorgit de la seva col·laboració, Vol. 2: Orgull de classe. Un conjunt de cançons amb una mirada social, amb lletres i composicions de Zeca Afonso, Ovidi Montllor, Toti Soler, Quintero, León y Quiroga, entre d’altres.

Tesa presenta el seu nou disc, el segon en solitari després del seu debut Al-Tesa, el 2017. El mateix està gravat i mesclat a Atomic Studio amb Mark Dasousa. Feminisme i festa, en aquest nou lliurament que recorre a ritmes llatins i afros i peces instrumentals electròniques. En aquest treball han participat activament Andrae i Eryfukksia.
 

Tesa Foto: Pablo Assensi


Oscárboles és un d’aquells rars portents que viu en les profunditats de la música d’autor, un artista desbocat i tendre que rebenta cànons. Després del pas pel programa Factor X presenta el seu últim disc Indulto al BarnaSants, en el que compta amb les col·laboracions d’El Niño de la Hipoteca i el Kanka.

Voltarelli és un aventurer amb veu poderosa, que arriba a Barcelona per retre homenatge a Domenico Modugno quan es compleixen setanta anys del seu tema estrella: "Nel blu dipinto di blu". Voltarelli el recorda amb l’espectacle ‘Volvere fare l’artista. Voltarelli canta Modugno’, un viatge sobre el fer musical de Mister Volare. 
 

Les Kol·lontai Foto: Xavier Mercadé

Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Tesa, Sergi Estella, Les Kol·lontai, josé maría vitier, Barnasants 2019, Voltarelli, névoa, meritxell gené, Enric Hernáez, Rosa Andreu, Maria del Mar Bonet, La Mirada Violeta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.