Estrenes

Paisatges sonors intimistes i mediterranis al nou disc de Rusó Sala

Estrenem el nou senzill de la cantautora que formarà part del setè volum del disc 'Dones i cançons'

Rusó Sala és una de les artistes convidades aquest dijous 7 de març a l'Enderrock Sona

El divendres publica el seu nou treball, 'Desirem' (Microscopi, 2019)

L'Enderrock Sona de març presenta el disc «Dones i cançons»

| 06/03/2019 a les 13:00h

Rusó Sala
Rusó Sala | Dani Álvarez
Rusó Sala celebra els seus deu anys de trajectòria amb un nou disc en format trio que entrellaça poesia i sonoritats mediterrànies amb el seu vessant més intens i personal com a cantautora. Són elements que l'empordanesa ha anat incorporant durant els seus tres treballs anteriors: Ciutat imaginària (Microscopi, 2009), Mar endins (Fresh Sounds, 2013) i Fil de coure (Microscopi, 2015), discos on l'artista ha col·laborat amb diferents músics del panorama nacional, com Rosa Zaragoza o Clara Peya, i internacional, com Caterinangela FaddaAmine Tilioua.

Dos dies abans del llançament del seu quart disc, estrenem la cançó que l'obre:



"Clar de bosc" és un bon exemple de les sonoritats que impregnen aquest nou àlbum de la cantautora, que deu molt al treball realitzat per la multiinstrumentista Miíiam Encinas (dilruba, viola, flautes i percussió) i el percussionista Aleix Tobias, fundador de l'orquestra Coetus, on també canta Sala des del 2017. La d'avui és una cançó d'amor universal i arrelada a la terra amb versos tan intensos com aquest: 'L'amor que ens ha unit ens separarà de per vida com fan la terra i el mar'.

Desirem (Microscopi, 2019) pren el nom de "Desirà l'amic", un dels textos del Llibre d'Amic e Amat de Ramon Llull, que Rusó Sala ha musicat i intercalat amb composicions pròpies. Al disc, que veurà la llum aquest 8 de març, també hi podrem trobar la cançó "Il·luminà amor", una adaptació d’una melodia àrab-andalusina-algeriana, o la desconeguda "Na Maria", un text amorós de la trobairitz Bieris de Roman, curiosament dedicat a una altra dona, musicat pel canadenc Seán Dagher.

La cantant assistirà aquest dijous a l'Enderrock Sona del mes de març per presentar, juntament amb altres artistes com Anaïs Villa i Mariona Aupí, el setè volum del disc Dones i cançons (EDR discos, 2019), on s'inclou la cançó que estrenem avui. La presentació en directe de Desirem tindrà lloc el proper 22 de març a la sala Luz de Gas en el marc del Festival BarnaSants.
 

Portada de 'Desirem'. Foto: Arxiu artista

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Desirem, estrenes, cançó d'autor, Estrenes, Microscopi, Dones i Cançons, Enderrock Sona, Rusó Sala

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.