actualitat

El mètode experimental de Joana Gomila

La manacorina es troba enmig del procés de composició del seu següent treball

Donallop, sortint de la crisàlide

| 09/03/2019 a les 11:00h

Joana Gomila
Joana Gomila | Ian Waelder
La manacorina engega un període de composició del que serà el seu segon disc. El seu debut, 'Folk Souvenir' (Bubota, 2016), un àlbum que ha recollit diversos reconeixements, com el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel per l'Obra Cultural Balear i el Premi Bonet de Sant Pere de Música als Premis Ciutat de Palma de l'any 2018, ha suposat un buf d'aire fresc en la música tradicional mallorquina. Ho ha fet a través de l'experimentació i l'obertura del gènere, gràcies a la introducció de la música contemporània i el jazz.

La presentació del projecte Folk Souvenir en aquest format íntim ha portat a la mallorquina a nous reptes interpretatius, ja que "el projecte sempre ha tengut un punt experimental molt fort i es donen situacions on el pes de la improvisació és encara més significatiu", explica l'artista. 

El projecte Folk Souvenir ha estat presentat últimament a diversos llocs del món i en diversos formats. El passat mes de novembre Joana Gomila i Laia Vallès actuaren a l'Argentina, concretament a les ciutats de Córdoba, Tilcara i Buenos Aires; fa poc més d'un mes va visitar Berlín, on interpretà el repertori juntament amb el català Santi Careta, i l'endemà va ser a la localitat francesa de Reims en format de trio, amb Gomila, Arnau Obiols i Santi Careta.



La manacorina confessa: "M'agraden els precipicis, i els abismes, en el pla interpretatiu i experimental", per això no s'encapsula en la manera de fer música. De fet, Gomila avança que el proper treball "està enfocat, a nivell sonor, d'una manera bastant diferent del que havíem fet". Explica: "Som en un període de molta creació, ja que estem explorant amb sintetitzadors analògics i veus", i també assegura que aquest proper treball serà una transició del material popular a la creació pròpia, amb un peu posat a cada banda.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Joana Gomila, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.