videoclips

Elefant Dolent ens ensenyen a respirar sense el «Pulmó esquerre»

Estrenem el videoclip de la cançó que forma part del seu disc de debut

| 25/03/2019 a les 13:30h

Elefant Dolent
Elefant Dolent | Arxiu grup
De vegades cal omplir el pit d'aire per enfrontar-se a les barreres que ens imposa el sistema. Exactament això és el que ens proposa Elefant Dolent amb el nou videoclip de "Pulmó esquerre". La cançó és el vuitè tall de l'àlbum de debut de la banda barcelonina, Elefant Dolent (RGB Suports, 2018), i avui n'estrenem l'audiovisual, que posa imatge als òrgans combatius del grup de música electrònica. 


Segons el bateria de la banda, Ricard Monné, aquest tema parla de "les emocions individuals que ens fan lluitar contra el sistema establert, que és el que ens impedeix viure amb llibertat". Per a aquest missatge utilitzen la metàfora del pulmó esquerre, que equiparen al sistema que ens oprimeix perquè ha de cedir espai al cor en la cavitat toràcica. En aquesta relació entre òrgans, els sentiments acabarien guanyant la batalla a les normes establertes, tal com fa la protagonista al clip.

Per traslladar això al format audiovisual els membres del grup han volgut contraposar la inexpressivitat facial de la cantant amb l'expressivitat corporal de la dansa clàssica. Amb la finalitat de qüestionar-se l'existència d'un mateix, es mostra la història d'una ballarina que es bloqueja enmig d'una actuació per la contradicció entre els sentiments i el que li imposa el sistema. 

Elefant Dolent vol crear cançons que també es puguin explicar a través de les imatges, i precisament per això els seus videoclips són imprescindibles per entendre totalment el seu projecte. El debut homònim de la banda barcelonina posava el focus en l'existència humana i l'amor, que de moment han plasmat a l'audiovisual amb clips com el de "Menteix-me", un tema que va sobre l'anomalia que suposa crear i sentir la música en un món com l'actual.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pulmó esquerre, Elefant Dolent, estrena, videoclips, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.