Actualitat

De la cançó al plat, l'art culinari de La Nova Farga

El cuiner Pere Cardona crea plats inspirats en temes de grups catalans

Una setmana al més el menú conté plats amb noms de cançons

| 14/04/2019 a les 11:00h

Pere Cardona amb Roba Estesa
Pere Cardona amb Roba Estesa | Arxiu de La Nova Farga
El bon menjar i la bona música ens fan feliços. Ja sigui en el pla individual o en un context de celebració sempre hi són presents. Aquesta és una reflexió que ha agafat al peu de la lletra Pere Cardona, cuiner d'un petit restaurant del carrer d'Almeria del barri de Sants que té el nom de La Nova Farga. 

Cardona, a més d'haver publicat un llibre de receptes de cuina, Els músics també mengen (Ara Llibres, 2016), posa noms musicals als seus plats del restaurant La Farga, i els agafa de cançons de grups catalans. Ara ja fa cinc mesos que el cuiner va decidir apostar per aquest projecte, de manera que el va incloure en el seu menú diari durant una setmana al mes. "Amb cada grup hi tinc algun lligam o història", afirma Cardona per argumentar la tria de les formacions musicals a qui dedica plats. Depenent de què diu la cançó o què li transmet, el cuiner ho transforma en un àpat ple de matisos. 

Aquesta setmana, coincidint amb l'estrena del disc d'El Diluvi el divendres 12 d'abril, aquest amant de la cuina s'ha inspirat en diverses cançons del grup valencià per oferir noves propostes gastronòmiques. "I tu sols tu", per exemple, es convertia així en una amanida amb pollastre, poma dolça i sèsam negre, i "Ànima blanca", en unes aletes de pollastre amb salsa de llimona. En altres casos també ha pres com a referents bandes com Roba EstesaOques Grasses i El Pot Petit, i ja es prepara per a les Setmanes Gastronòmiques de Namina el mes de maig, Daniel Higiénico el juny i Ebri Knight el juliol.
 

Cartell de la Setmana Gastronòmica d'El Diluvi

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Música a taula, gastronomia, actualitat, El Diluvi, La Nova Farga

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.