Aniversari

Vint anys de la mort de Marc Grau, responsable del so del 'rock català'

Va acompanyar i produir Els Pets

També havia tocat amb Sisa i El Último de la Fila

| 25/04/2019 a les 17:46h

Marc Grau
Marc Grau | Arxiu EDR
Avui fa vint anys de la mort del guitarrista i productor Marc Grau, conegut sobretot per haver format part de grups com El Último de la Fila i Els PetsGrau havia començat en el món de la música amb la seva primera banda, Marcmus, que havia fundat al costat d’un bateria francès i a la qual es va incorporar Josep Lluís Jornet ‘Panxulo’ (que amb els anys tocaria als directes de Lax’n’Busto). En un grup posterior, Sarabanda, va coincidir amb Quim Benítez Vilaplana (Sau).

Acompanyant habitual de Rocky Muntanyola, també va enregistrar diversos discos al costat de Sisa. Va formar part de Los Burros i d’El Último de la Fila i es va iniciar en el món de la producció amb La Madam. Se’l considera un dels màxims responsables del so del rock català ja que també va produir Sopa de Cabra, Umpah-Pah, Lax’n’Busto, Bars, Nina, Whiskyn’s i Ocults.

Però va ser amb Els Pets amb qui es va involucrar més, fins al punt de ser considerat ‘el quart pet’. Amb la banda de Constantí va enregistrar Calla i balla (DiscMedi, 1991), Fruits Sex (DiscMedi, 1992), Cap de setmana (DiscMedi, 1993), Brut natural (DiscMedi, 1994), Vine a la festa (DiscMedi, 1995), Bondia (DiscMedi, 1996) i Sol (DiscMedi, 1998) i va prendre part a les gires. També va participar al Palabra de guitarra (RCA, 1995) impulsat per Joan Bibiloni. El 1999 va presentar el seu únic disc en solitari, Instrumental (DiscMedi, 1997), un àlbum amb catorze peces.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Marc Grau, La Madam, Sopa de Cabra, El Último de la Fila, Sisa, Els Pets

COMENTARIS

marc sempre

Michel Gonzalez, 20/07/2023 a les 22:41

De nou repassant escrits vaig trobar les notes d'un dinar amb el Marc i l'Eva, per parlar dels pets, gràcies pels teus consells Marc i mai se sabrà realment tot el que parlem en aquell menjar, queda en el record de tots, va ser bonic i entranyable, aquí vaig conèixer el Marc de veritat. un Senyor.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.