Actualitat

DiscMedi celebra 30 anys amb la publicació d'un recull biogràfic i crític de la seva trajectòria

El llibre ve encartat en la revista del mes de juny i està escrit pel periodista Jordi Bianciotto

| 13/06/2019 a les 17:30h

Imatge il·lustrativa
DiscMedi està de celebració. Nascuda arran de l’expansió a Catalunya del segell balear Blau, la discogràfica catalana celebra el trentè aniversari amb un catàleg que supera les tres mil referències. La companyia barcelonina ha sabut apostar per cadascuna de les generacions musicals de les darreres tres dècades de l'escena musical catalana. Des de l’any 1989, el segell Discos del Mediterrani ha contribuït a la configuració del paisatge sonor català.

Per celebrar aquestes tres dècades s'ha escrit un llibre que serveix com a compendi de tota la història del segell i les anècdotes relacionades a aquest i els grups relacionats. Discmedi Produccions Discogràfiques: 30 anys és una crònica transcrita pel periodista musical Jordi Bianciotto, a través de la qual el lector descobrirà la història biogràfica i també crítica del segell més important de la música catalana. Trenta anys de vida plens de dedicació i felicitat a la feina amb anècdotes dels artistes i els discos editats per DiscMedi, des dels grans èxits de vendes fins a la crisi discogràfica.

Dins l'ampli ventall de la discogràfica catalana podem trobar gran part dels grups referents de l'àmbit català. Va néixer i va fer eclosió amb el rock català d’Els PetsLax’n’BustoBrams i Whiskyn’s, va connectar amb el nou pop català d'Antònia Font i Mishima, va fitxar els grups més emblemàtics del pop-folk incorporant Els Amics de les Arts i Manel, i va enrolar-se amb la fusió i el mestissatge apostant per Txarango. A més d'aquests grans noms, també ha fet incursions amb altres estils més minoritaris, com ara el jazz amb Tete Montoliu o La Vella Dixieland, flamencs contemporanis com Miguel Poveda o grans de la lírica com Jaume AragallJoan Pons o Josep Carreras. Per tot això, DiscMedi s'ha convertit en un nexe d'unió entre generacions i estils musicals, apropant-se a tots ells amb respecte i amor per la música. 

Vols aconseguir el llibre?

El llibre ve encartat dins la revista Enderrock 290, corresponent al mes de juny del 2019. Si voleu saber tots els secrets de DiscMedi i de la creació de molts dels discos més mítics catalans correu al quiosc més proper.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, mishima, Actualitat, discmedi, Txarango, Els Manel, Antònia Font, Els Pets, amics de les arts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.