Festivals

El MUR, un any més a favor de la llibertat d'expressió

El festival Música Urbana Reivindicativa se celebrarà el 12 d'octubre a Felanitx

| 14/09/2019 a les 10:00h

Valtonyc
Valtonyc | Juan Miguel Morales
Contra la repressió i en defensa de la llibertat d'expressió, al parc municipal Sa Torre de Felanitx es preparen per un 12 d'octubre de concerts i reivindicació. Torna el festival Música Urbana Reivindicativa (MUR), la cita mallorquina que té com a objectiu principal donar veu a les cançons com a eina de conscienciació i transformació social.  

En l'edició d'enguany, el cartell mostra una predominança de les músiques urbanes i del folk. Entre els noms que configuren la programació de la jornada, trobem artistes com El Diluvi, Joan Miquel Oliver, Roba Estesa o els bascos Huntza, així com les rimes incomformistes de Lil Russia, Homes Llúdriga i Pupil·les. Els artistes destacats, però, són els represaliats Pablo Hasél i el mallorquí Valtonyc, que actualment es troba a l'exili a Bèlgica i en espera de notícies per part de la justícia europea. 

L'organització de la cita de Felanitx considera una prioritat lluitar contra "els casos de repressió que s’han donat a l’Estat espanyol", sobretot cap a mostres d'expressió artística com la música, i per això en vehicula la tasca a través d'una jornada de concerts, ja que és necessari poder expressar-se "amb llibertat, sense ser observats, vigilats, jutjats o condemnats sistemàticament per les opinions que posen en dubte el poder dominant". A més, el MUR aposta per la llengua pròpia de Mallorca, el català, i per gaudir i oferir música des d'una perspectiva feminista. 
 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Valtonyc, MUR, festival

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.