actualitat

Tardor de discos

Gertrudis, Ferran Palau, Manel i Smoking Souls són algunes bandes amb nou material per aquest inici de curs

| 16/09/2019 a les 14:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Com les fulles dels arbres, els discos cauen en temporada de tardor. I aquesta temporada promet àlbums de ressò i de tots els gèneres. Et fem cinc cèntims de vint referències que es podran escoltar a partir d'aquest mes de setembre en endavant. 

Manel
Sense cap mena de dubte, el disc més esperat de l'any. El quartet barceloní publicarà el cinquè disc d'estudi, que han titulat Per la bona gent (Ceràmiques Guzmán, 2019), el divendres 4 d'octubre. De moment, els seguidors més fidels ja han pogut escoltar la cançó que dona nom a l'àlbum, que conté un sampler de Maria del Mar Bonet i el videoclip de la qual ha provocat un gran rebombori.


Feliu Ventura
El cantautor xativí ens convoca el dia 11 d'octubre per presentar el proper disc, Convocatòria (Propaganda pel fet!, 2019), del qual ja ha fet públic el videoclip de la cançó que bateja el treball. Segons afirma el mateix vocalista, aquesta referència reflexionarà al voltant de l'ofici del cantautor, un tema que ja ha tractat en el repertori anterior. 

Gertrudis
El grup de la Garriga s'ha convertit, amb vint anys de trajectòria a les espatlles, en un imprescindible del circuit de fusió rumbera i festiva catalana. En els propers mesos la formació estrenarà nou àlbum amb la incorporació d'una nova secció de vents, amb Maria Cofan al trombó i Berta Gala a la trompeta, dues integrants de Balkan Paradise Orchestra. S'apropen canvis!

Maruja Limón
El denominador comú de les barcelonines és el flamenc, tot i que també exploren els sons llatinoamericans i el pop. El 2018 van debutar amb Más de tu (Kasba Music, 2018), i ara el grup ja es prepara per a una nova referència, que veurà la llum el mes d'octubre. 

Ferran Palau
La cançó "Univers" apunta maneres i sonoritat. El músic de Collbató és a punt de presentar-vos Kevin (Hidden Track, 2019), l'obra més colorista i romàntica fins al moment. Aquesta nova proposta de pop metafísic arribarà el 18 d'octubre. 


Mazoni
El de la Bisbal és una de les figures més imprevisibles de l'escena del rock d'autor, i els seus fruits musicals no poden ser-ne l'excepció. Desig imbècil (Bankrobber, 2019) és el títol del proper treball, que té previst mostrar-se al món entrada la temporada de tardor. La cançó que posa nom a l'àlbum ja es pot escoltar a les plataformes digitals. 

Smoking Souls
Els de Pego han agafat el relleu de les generacions de rock combatiu més valorades del País Valencià. Després de l'èxit del darrer llarga durada, Cendra i or (Propaganda pel fet!, 2017), i del disc d'acústics Paratges Preferits (Propaganda pel fet!, 2018), la formació prepara els micròfons per més cançons que arribaran en els propers mesos. 

Joan Masdéu
El músic reusenc compleix 25 anys per segona vegada. El cantant commemora els vint-i-cinc anys de la sortida del primer àlbum de Whisky'ns, Whisky’ns Cullons (Al·leluia Records, 1994), amb el llançament d'una nova referència amb els temes més emblemàtics de la banda interpretats amb la col·laboració d'artistes com Beth RodergasGerard QuintanaRoger Mas i The New Raemon. El treball portarà el nom de La Flor del Panical (Satélite K, 2019).


Salvatge Cor
El quartet mallorquí esperarà fins a finals de setembre per treure la nova referència, Bruixes (DiscMedi 2019). L'estrenarà en exclusiva el dia 26 de setembre a Enderrock.cat, però abans, el dia 20 del mateix mes, faran públic el videoclip de la cançó que dona nom al disc. 

Judit Neddermann
La cantautora de Vilassar de Mar esperarà fins ben avançada la tardor per publicar un disc de temàtica única: el Nadal. Acompanyada de la seva germana, Meritxell Neddermann, l'autora de Nua (Satélite K, 2018) llançarà un disc de nadales. 

A més d'aquestes referències cabdals en l'escena musical dels Països Catalans, altres artistes tenen nou material preparat per a la tardor. Des de les illes Balears seran Anna Ferrer i Da Souza, i des del País Valencià els treballs els signaran Mireia Vives i Borja Penalba, Borja Penalba en solitari i Nativa. Arribaran més novetats per part de Ginestà, Namina, Sandra Bautista, Èxta6, Empty Cage, L'Últim Cavall, Salva Racero Marina Rossell (a finals d'any amb un disc en castellà). 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, discos, tardor 2019, actualitat

COMENTARIS

i Esperit! ???

Anònim, 17/09/2019 a les 10:00

No veig en Mau per enlloc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.