estrenes

Cuits dedica una cançó a «Aquell primer d'octubre fugint d'un destí cruel»

Estrenem "Llegat", la nova cançó dels empordanesos en record a l'1-O

| 01/10/2019 a les 12:00h

Cuits
Cuits | Carles Rodríguez
L'1-O ha deixat en herència records i sentiments que ara, des de l'expressió artística, es mostren amb força i perseverança. Commemorem el segon aniversari del referèndum del primer d'octubre amb l'estrena de la cançó "Llegat" del grup empordanès Cuits, que se suma al conjunt d'artistes que han denunciat la situació política que viu el poble català.

 
En aquesta cançó la banda homenatja algunes de les personalitats que s'han vist obligades a fer un gir de guió a les seves vides després de fer pública l'opinió en contra de la repressió de l'Estat: aquelles que han hagut de marxar a l'exili o que han estat injustament detingudes per la Guàrdia Civil.

Ho fa de manera explícita en aquests versos: "Per l’entrega i lideratge de l’Anna Gabriel. Per la fúria de Valtònyc, també de Pablo Hasél. Per aquell primer d’octubre fugint d’un destí cruel". El videolyric també fa referència a una de les cares més reconegudes i honorables del Procés, Jordi Cuixart, així com també inclou imatges del judici de l'1-O.

D'aquesta manera, la banda empordanesa es declara a favor de la llibertat d'expressió amb el mateix esperit rebel que ja mostraven en el nom del primer disc, Esperit Rebel (autoeditat, 2014). "Llegat" és el primer avançament del treball que vindrà, que portarà el nom d'Esclaten tempestes (Picap, 2019) i que veurà la llum el proper 8 de novembre. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, procés, 1-O, estrena, Cuits

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.