premis de la música balear

Enderrock presenta els II Premis de la Música Balear

La gala tindrà lloc el dijous 28 de novembre al teatre Xesc Forteza de Palma

La festa de la música de les illes Balears atorgarà 5 premis de la crítica al millor disc i artista revelació, premi especial del jurat, premi d’Honor i Trajectòria

El palmarès es completarà amb 11 premis de la votació popular en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó, folk, jazz i clàssica

| 04/10/2019 a les 13:30h

II Premis Enderrock de la Música Balear 2019
II Premis Enderrock de la Música Balear 2019
La revista musical Enderrock ha convocat la segona edició dels premis Enderrock de la Música Balear amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als músics i la producció discogràfica illenca. La gala de lliurament se celebrarà el dimecres 28 de novembre al teatre municipal Xesc Forteza de Palma, plantejada com una festa amb actuacions i estrenes en directe i la participació dels músics, la indústria musical illenca i les institucions culturals de les Balears.

En aquesta segona edició, durant la gala dels Premis de la Música Balear es farà lliurament d’un total de setze guardons, dividits en dues tipologies, premis de la crítica i premis de la votació popular. Optaran als premis tots els discos d’artistes balears publicats en qualsevol format en el darrer curs, entre el setembre de 2018 i l'agost de 2019, en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica. 

Els premis de votació popular tindran dues fases de votació. La primera volta s’ha obert avui divendres 4 d'octubre a través del web dels Premis de la Música Balear i estarà oberta fins el proper 20 d’octubre. En la segona (i darrera) fase de votació, els finalistes seran només els tres artistes més votats en cada categoria. Els resultats finals de la votació popular es donaran a conèixer durant la gala d’entrega.

Les categories
Els premis de la crítica inclouran el Premi d’Honor, el Premi a la Trajectòria, el Premi al millor disc de l’any, el Premi al grup revelació i el Premi Especial del Jurat. L’elecció dels discos i artistes elegits en aquesta tipologia anirà a càrrec d’una taula de crítics seleccionats entre periodistes i professionals de la música de les illes Balears i les entitats organitzadores.

Per altra banda, els 11 premis de votació popular constaran de les següents categories: Millor artista de l’any, Millor disc de pop-rock, Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica), Millor disc de folk i noves músiques, Millor disc de cançó d’autor, Millor disc de jazz, Millor disc de clàssica, Millor disc en llengua no catalana, Millor cançó, Millor directe i Millor disc revelació.

El disseny del cartell
La imatge d'aquesta edició, obra dels dissenyadors Manuel Cuyàs i Berta Rosés, està inspirada en la portada del mític disc More (EMI, 1969) de Pink Floyd, enregistrat ara fa 50 anys a Eivissa. La portada original va ser dissenyada pel prestigiós estudi Hipgnosis, en una de les primeres col·laboracions amb la banda anglesa. El disc incloïa la banda sonora que Pink Floyd va enregistrar per a la pel·lícula que va significar el debut del director Barbet Schroeder.

El suport dels Premis
Els Premis de la Música Balear són una iniciativa impulsada pel Grup Editorial Enderrock i l’Obra Cultural Balear, i el suport de l'Ajuntament de Palma, el Govern de les Illes Balears, els Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa, i el patrocini d’Estrella Damm.

L'Ajuntament de Palma ha estat representat a la roda de premsa per Miquel Àngel Contreras, Director General de Música i Arts Escèniques, que ha manifestat la voluntat del consistori de treballar molt estretament en la celebració dels Premis i incloure'ls en el programa d'activitats culturals estratègiques de la ciutat.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, 2019, Premis de la Música Balear, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.