actualitat

Termcat actualitza el diccionari d'estils musicals

Enderrock col·labora en la nova edició del diccionari musical, que inclou fins a 47 noves terminologies respecte a l'anterior

| 06/12/2019 a les 10:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
L'aparició de nous conceptes en l'àmbit musical és constant i ràpida. Per això és tan necessària la feina d'entitats com el Termcat, que es dediquen a actualitzar i introduir neologismes per designar nous estils musicals que van sorgint per tal que se'ls pugui utilitzar de forma oficial. En aquesta nova edició del diccionari en línia de Terminologia d'estils musicals, s'hi recullen fins a 129 termes relatius a gèneres i estils de música. Aquests es troben classificats en grups temàtics com ara el jazz, el rock, el mètal o les músiques del món. Des de la revista Enderrock s'ha col·laborat en l'actualització de la terminologia juntament amb l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

Molts dels 47 termes afegits, són hereus de la llengua anglesa i, majoritàriament, encara no apareixen a les obres lexicogràfiques de referència. Ha estat el Consell Supervisor que ha determinat i establert uns criteris generals per a aquestes denominacions segons les normes bàsiques de la llengua catalana. A més, es pot veure al costat de la fitxa terminològica de cada entrada l'equivalència en anglès, castellà i francès. 
 
 


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, terminologia musical, diccionari, termcat, català, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.