entrevistes

Tarta Relena: «No ens esperàvem res i ens està venint molta cosa»

El duet s'emporta el Premi Enderrock de la crítica a millor disc de folk per 'Ora pro nobis' (The Indian Runners, 2019)

| 24/12/2019 a les 10:00h

Tarta Relena
Tarta Relena | Juan Miguel Morales
Marta Torrella i Helena Ros són Tarta Relena, un duet que ha presentat una proposta diferent en el camp del folk i que amb un debut ja recull el Premi Enderrock de la crítica a millor disc de folk per Ora pro nobis. Aquest ha estat per a Tarta Relena un premi del tot inesperat, segons confessa Marta Torrella: “Evidentment no contemplàvem la possibilitat de guanyar aquest premi, ha estat una gran sorpresa. El disc s’ha anat fent gran i la gent l’està valorant molt bé. Són cançons que fa temps que cantàvem i que va agafar forma a principis d’any. No ens esperàvem res i ens està venint molta cosa”.

La seva música pot sorprendre els seguidors de la música d’arrel. “El repertori que fem i la bandera que alcem és la de la música tradicional, però alhora la nostra manera d’afrontar la producció i els concerts són una perspectiva diferent. Partim de dues veus a capella i després hi ha un joc de producció bastant important. Creem espais amb revers i distorsions i ajuntem un repertori aparentment aleatori però que al final té un punt d’unió que li dona sentit”, explica la vocalista.

El premi els ha arribat just quan estaven preparant noves cançons. “Tenim un segon EP a la cartera que segurament sortirà a meitats d’any. Ja tenim les cançons gravades i estem en la fase de postproducció. I ara ens estem posant a pensar un disc de llarga durada. Hi estem començant a treballar, però encara queda molt camí”.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Millor disc de folk, Premis Enderrock, entrevistes, Tarta Relena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.