actualitat

Jordi Fàbregas rebrà la Creu de Sant Jordi

És el reconeixement a una vida d'activisme en favor de la cultura popular

| 10/03/2020 a les 15:56h

Jordi Fàbregas a la taverna del CAT
Jordi Fàbregas a la taverna del CAT | Juan Miguel Morales
L’encara president de l’Associació Cultural TRAM, director del CAT Centre Artesà Tradicionàrius, músic i activista cultural, Jordi Fàbregas, és una de les personalitats distingides amb la Creu de Sant Jordi. Així ho ha anunciat el govern de la Generalitat de Catalunya aquest matí.

El reconeixement a Fàbregas arriba pocs dies després que el músic anunciés la seva intenció de deixar les seves responsabilitats al capdavant de TRAM i del CAT i jubilar-se. Fàbregas va ser un dels impulsors del Tradicionàrius, fa 33 anys, i ha estat el cap visible del CAT des que TRAM en va assumir la direcció, fa 27 anys.

Com a músic va començar mostrant la seva faceta de cantautor i ben aviat va fundar el grup Coses, amb una proposta a cavall entre la cançó d’autor, la música d’arrel i el rock. L’interès creixent per la música d’arrel el va portar a diverses formacions, entre les que destaquen L'Harmònica Brava, La Murga, Primera Nota i El Pont d’Arcalís. L’any 2006 ja havia rebut la medalla d’honor de Barcelona.

Al marge de Jordi Fàbregas també han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi altres músics: Àngels Alaber, pianista, pedagoga i compositora; Gerhard Grenzing, músic i orguener; Montserrat Pujolar, pianista i compositora de sardanes, la Banda Municipal de Música d’Alcanar i l'Orfeó Nova Solsona. Encara relacionats amb el món de la música cal assenyalar les creus per al pintor i escultor Miquel Barceló, autor d’algunes portades de discos; al poeta alguerès Antoni Canu, cantat per diversos artistes; a l’associació nord-catalana Aire Nou de Baó, organitzadora de diverses manifestacions de catalanitat al Rosselló entre les que hi ha el festival Identi’Cat; i a l'Ecomuseu de les Valls d’Àneu, d'Esterri d'Àneu.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Coses, Primera Nota, La Murga, Harmònica Coixa, CAT, Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.