actualitat

Les sales catalanes valoren la suspensió d'actes com «un dur impacte per a la música en directe»

El Festival Blues & Ritmes de Badalona i la Telecogresca han anul·lat la programació d'enguany

El Black Music Festival i el Let's Festival han comunicat recentment que ajornen els concerts previstos pels propers 15 dies

| 12/03/2020 a les 12:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
El sector musical es comença a pronunciar davant la prohibició del Govern de celebrar esdeveniments de més de 1.000 persones. L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya ha emès un comunicat en què afirma que les mesures reclamades per la Generalitat suposen "un dur impacte per a la música en directe i tindrà unes conseqüències greus per a un sector estratègicament important, tant social, cultural com econòmic, que arrossega una crisi no resolta". Valoren la decisió com a "preocupant" davant "la situació de fragilitat en què queden artistes, treballadors, personal autònom i subcontractat, que conformen el teixit imprescindible del sector de la música", i reclamen que les administracions públiques articulin accions per ajudar a pal·liar l'impacte en el sector de la música en directe.

Un dia després de la prohibició anunciada per Quim Torra, alguns festivals han hagut de cancel·lar l'edició d'enguany. És el cas del Festival Blues & Ritmes de Badalona, que s’havia de celebrar des d’aquest divendres 13 de març fins al proper dissabte 28 de març, i de la Telecogresca, liderada per una organització d'estudiants, que ha afirmat que tampoc no podrà reprogramar l'esdeveniment. Pel que fa a recents suspensions, el Black Music Festival ha aturat totes les actuacions dels propers 15 dies, com són Ben L’Oncle SoulPBUG, Snarky Puppy i el Black Music Picnic, com també ho ha hagut de fer el Let's Festival, que ha suspès els directes d’Alison Darwin amb
Mimetic Theory i Violet Mistake, el de Shinova amb Nunatak, el de Heartworms
amb Olsen TwinzSalina i Walking Lands, el de Siloé amb Alis i Triángulo Inverso
i el de Paraíso Plástico amb Lume. La 39a edició del Festival de Jazz de Terrassa, que havia de començar ahir, ha ajornat la programació fins almenys el 29 de març, així com també ho ha fet el Festival Músiques Disperses. L'Interfest 2020 també ha anunciat que estan treballant per donar detalls de la nova data de celebració de l'edició d'enguany, i que l'import de les entrades ja adquirides serà retornat. 

El sector musical considera que "la situació és molt greu” i advertex que "les conseqüències poden deixar un panorama desolador". L'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) s’ha posat en contacte amb totes les empreses del sector per avaluar quina és l’afectació de les mesures implantades i com està afectant en la contractació artística. ARC també està treballant amb el Ministerio de Cultura a través d'ARTE per saber quines mesures de suport podria rebre el sector per minimitzar els efectes del coronavirus. Xavi Pascual, director de PromoArts i promotor de festivals, qualifica la situació de "molt greu" i comenta que "s’ha aturat en sec la venda d’entrades, no es venen tiquets de cap concert ni festival programat per les properes setmanes o mesos". Afegeix que “la màxima preocupació és la incertesa de què passarà a partir del 26 de març, sobretot per decidir supendre o ajornar concerts, o si és sostenible mantenir els contractes previstos”.

L'organització d'Estrella Damm també ha anunciat l'aturada dels esdeveniments que tindran lloc a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm durant els propers quinze dies, com l'Enderrock Sona del mes de març amb Sopa de Cabra i Lasta Sanco o la quarta presentació del festival Vida. L'han seguit també el Liceu, que a causa de l'obligació del Govern s'ha vist obligat a cancel·lar l'estrena de l'òpera Lohengrin del 19 de març, així com les sessions de la mateixa previstes pels propers 15 dies. L'Auditori de Barcelona, per la seva banda, ha suspès l'activitat fins al proper 26 de març, tot i que ha mantingut els directes d'Aris quartett, Dudok quartet i Esmé quartet del 12 de març a la Sala 2, ja que "es pot garantir una ocupació inferior a un terç de l'aformanent". El Palau de la Música també ha acatat les ordres de la Generalitat i ha posposat tots els concerts entre el 12 i el 26 d'abril, així com el concert de l’Escola Coral de l’Orfeó Català previst per al diumenge 29 de març. També han afirmat que s'està treballant per trobar noves dates a les dates ajornades. Sales com Razzmatazz i Apolo també han comunicat que en paralitzen l'activitat fins d'aquí a dues setmanes.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, cancel·lacions, coronavirus, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.