actualitat

'La Guerra de l'Emú', un EP replet de missatges

L'Home Invent, el grup liderat per Fran Delgado, presenta nou treball

| 30/03/2020 a les 17:00h

L'Home Invent
L'Home Invent | Xavi Rosique
Mentre molts treballs han vist ajornada la seva estrena, L'Home Invent arriba enmig d'aquest període d'incertesa i confinament per oferir un nou disc en forma d'EP. La Guerra de l'Emú (U98 Music, 2020), gravat a Bucbonera Studios, és el segon treball de L'Home Invent i forma part del premi que el grup va rebre al concurs Sona9 del 2018, on es va emportar el guardó Èxit i el premi de la Votació Popular. La formació ja va deixar un petit tast del que seria el disc amb l'estrena d'avançament de "Gràcies per venir", un tema amb un estil cru i directe que parla d'una ruptura i del desamor.



Fran Delgado, el cantant del grup, explica que "En aquests moments és tot molt incert, estem una mica esperant a veure què passa. Nosaltres teníem molt clar el full de ruta per aquest any i fins i tot el que ve, i ara no sabem si ho podrem complir". Però tot i això, "Es va mantenir la data del disc perquè no ens semblava lògic haver d'aturar el món", explica el vocalista, "i també per poder oferir novetats a la gent i que el confinament es faci una mica més agradable".

L'EP de L'Home Invent segueix l'estil cínic que combina "mal rotllo" i "bon rotllo" que caracteritza el grup. Delgado destaca d'aquest treball la seva sonoritat: "sona molt més madur i professional que el primer disc. I sobretot el que volíem era anar una mica més cap al rock que cap al pop". Així, a La Guerra de l'Emú trobem aquesta deriva en les cançons. La primera, "Gràcies per venir", recorda al disc anterior i el ritme va augmentant fins a arribar a un tema de rock potent, com és "Quan tot això s'acabi malament".


També, com explica el grup, l'ordre de les cançons segueix un fil conductor que s'encenta amb un moment trist, d'una persona que es troba perduda i té una mena de crisi existencial, i va fins a la superació d'aquesta per explicar com amb temps i perspectiva, allò que semblava la fi del món, potser no era per a tant.

I és que a l'EP es poden trobar molts missatges ocults. La temàtica es veu reflectida també en el títol del disc, La Guerra de l'Emú, que crea una analogia entre uns fets històrics -una batalla australiana contra la població deconstrolada d'emús- i allò que es vol transmetre en el disc. Com relata Delgado, "les guerres interiors són el mateix concepte que La Guerra de l'Emú. Va ser una guerra real, però amb perspectiva fa gràcia o et sembla una ximpleria".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, la guerra de l'emú, l'home invent, fran delgado, ep, actualitat, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.