Entrevistes

Panxo: «L'any que ve tornarem amb un nou disc que serà el millor de Zoo»

La banda de Gandia publica un disc en directe mentre ultima un nou treball per al 2021

| 16/04/2020 a les 18:30h

Zoo
Zoo | Xavier Mercadé
El grup de Gandia Zoo acabo de publicar el seu primer disc en directe es diu Directe Barcelona 2019 (autoeditat) i es va enregistrar l'1 de novembre del 2019 al Sant Jordi Club com a fi de gira. El concert va comptar amb les col·laboracions de Rodrigo Laviña, Gael, Oques Grasses, Mafalda, Jazzwoman, Ciudad Jara i Annie Garcés. N'hem parlat amb el cantant de la banda, Panxo.



Què us ha impulsat a treure el disc ara?
El teníem gravat ja i la intenció era fer-lo públic este any com un material extra dels primers anys del grup, sobretot tenint en compte que este era un any sabàtic per a nosaltres. La primera idea era treure’l al llarg del mes de maig o juny i valorar si també en fèiem una edició física i el distribuíem en DVD. Aleshores va arribar esta situació tan excepcional i hem decidit publicar-lo ara. És un regal. Com que les vendes físiques són tan testimonials, vam decidir centrar-nos en el suport digital i avançar una mica el calendari. Fabricar-lo en físic haguera suposat, segurament, pèrdues per al grup.

Està disponible només a través de les plataformes i, de moment, no hi ha descàrrega gratuïta a la vostra pàgina.
No, de moment no. No hem tingut temps de valorar-ho. El que passa és que tenint-lo públic a les plataformes, no sé fins a quin punt té sentit que algú se’l descarregui al seu disc dur. Però és una opció que contemplarem.

Per què vau decidir gravar aquest concert en concret?
Perquè era l'últim del nostre primer cicle de vida com a grup, l’últim concert dels cinc primers anys de Zoo. Era un concert molt especial, amb moltes col·laboracions… i ens semblava que era una manera bonica i professional de culminar una etapa de la qual estem molt orgullosos.


Ara esteu preparant el proper disc. Ens pots donar alguna pista de com serà?
Encara no. Falta molt i, a més, volem mantenir el factor sorpresa sobre tot allò nou que treurem. I més encara, davant la gran incertesa de tot el que està sobrevenint al panorama musical. És preferible esperar i veure com es desenvolupen les coses i ja ho veurem… però estem treballant molt bé i, si tot torna a la normalitat, nosaltres l'any que ve tornarem amb un nou disc que serà el millor de la banda.

En quina fase esteu?
Estem acabant de fer la maqueta. Volem aprofundir i gravar-lo després de l'estiu. Tinc quasi totes les lletres fetes i m'agradaria aprofitar tot l'estiu per anar repassant frase per frase i polint-ho tot molt.

El disc tindrà un ‘estil Zoo’?
Sí, mantindrem l'estil Zoo però jo crec que serà molt més enriquit perquè haurem tingut un poc més d'un any per a fer-lo i estem treballant amb una bona dinàmica. A banda, ja portem cinc anys junts i durant aquest temps ens hem anat coneixent més i els membres de la banda sabem millor el que pot aportar cadascú.
 

Zoo Foto: Bernat Almirall

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, edrvalencia, EDRValencià, Panxo, entrevista, Zoo, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.