revista

La banda lleidatana Koers abandera l'Enderrock jamaicà del mes de maig

El número 303 de la revista presenta un informe del reggae als Països Catalans, coincidint amb els 75 anys del naixement de Bob Marley i els 40 anys del seu concert a Barcelona

ENDERROCK encarta el nou recopilatori sobre l'escena lleidatana 'Estrats: Sons de Ponent 2' amb una vintena de propostes musicals actuals

La publicació es distribueix com cada mes a quioscos i llibreries també amb un reportatge a Enric Casasses vs Xavier Baró i entrevistes a Marialluïsa, Glaucs i Ratpenat, entre altres

| 01/05/2020 a les 11:30h

Portada Enderrock 303. Foto: David Quintana
Portada Enderrock 303. Foto: David Quintana
Els ritmes sincopats i la música jamaicana als Països Catalans irrompen amb força a la revista Enderrock 303 amb un informe sobre l'escena reggae a casa nostra i un CD recopilatori de les músiques de les Terres de Ponent. La revista es distribueix com cada mes a quioscos i llibreries i, de manera excepcional, també es podrà descarregar gratuïtament, així com trobar-se en format digital i en obert a través de la plataforma iQuosc.cat.

La portada del número de maig està dedicada al quartet lleidatà Koers, que acaba de publicar el segon àlbum d'estudi, That Day (Halley Records, 2020), i que fusiona reggae i bases africanes. Precisament, l'entrevista al cantant del grup, Kelly Isaiah, tracta dels seus records a l'Àfrica, de l'evolució del grup i dels referents del reggae, entre altres.  

El número 303 d'Enderrock dedica el tema central a l'escena reggae als Països Catalans, amb un repàs als orígens del gènere i entrevistes a les propostes actuals més destacades (Auxili, Adala, Women Soldier, Relat, Green Valley, Rudymentari, Chalart58, Purple Rockets, el soundsystem i el recopilatori Jamaicat). És una oportunitat per conèixer les ànimes rebels, deixebles del llegat de Bob Marley, coincidint amb els 75 anys del naixement de la icona més important de la música pop i la crònica periodística i fotogràfica de les dues actuacions que va oferir al nostre país, el 1978 a Eivissa i el 1980 –ara fa 40 anys– a Barcelona.

Els sons de Ponent
A més de la portada amb Koers, aquest número té un marcat accent lleidatà amb l'encartament del segon volum del disc recopilatiori Estrats: Sons de Ponent 2 (Satélite K, 2020), que inclou vint-i-dues cançons, entre les quals cinc temes inèdits de Neptú, Carla Font, Sexenni feat Ester Aventín, Ese de la Cinta feat Eva Ruiz i Uënsdei. Altres bandes que formen part de la revolucionària escena de les Terres de Ponent són Alidé Sans, Emlan, Bredda, Fa1na, SaücXavier Baró o els mateixos Koers. L'entrega ha estat possible gràcies a la coordinació de Tole Torelli (La Familia Torelli) i el suport del Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat de Catalunya. 

Poesia rockera vs. cançó trocadoresa
La revista de maig també inclou un doble reportatge Enric Casasses vs Xavier Baró, que es completa amb un article poètic de Baró a Casasses, i una cançó en prosa de Casasses a Baró. D'una banda, Enderrock fa una entrevista en profunditat parlant de música al poeta Enric Casasses, guanyador del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2020, que enguany publicava l'exitós poemari musicat El nus la flor (Edicions Poncianes, 2019). El poeta s'endinsa en el confinament i desvetlla les claus de les seves poesies. I, per la seva banda, Xavier Baró parla del seu nou treball, un excel·lentíssim La veu de la muntanya (La Llàntia, 2020), en el qual revisa cançons trobadoresques i desvetlla cançons compromeses i arreladades.

A més, l'edició de maig inclou la secció 'Confinats però creatius', que revisita les millors peces musicals que han nascut de l'estat de confinament dels músics catalans, entre els quals Cesk FreixasPepet i Marieta o els ja emblemàtics Stay Homas, a més de festivals i accions sorgides en l'àmbit musical a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

La revista conté igualment entrevistes als igualadins Marialluïsa, que detallen les claus del seu segon treball d'estudi, a l'artista barceloní Nico Roig, a Glaucs, que enguany celebren els 25 anys de trajectòria musical, al punk accelerat dels barcelonins Ratpenat, al quintet Llacuna o al cantautor mallorquí Roger Pistola. D'altra banda, Pavvla descobreix els punts clau de les seves noves produccions, entre les quals "Tot el meu cos", la seva primera cançó en català.  

Finalment, l'Enderrock 303 dedica un reportatge al desaparegut cantautor Luis Eduardo Aute, creador de temes llegendaris com "Al alba" o "Las cuatro y diez", i un altre al memorable Víctor Nubla, amb un repàs pel llegat del músic barceloní de la música experimental. A la secció Acords i desacords de maig s'hi poden llegir els articles de Damià Rodríguez (Lildami) i de la periodista Maria Xinxó, i també es dedica un homenatge als 10 anys de la plataforma Verkami, que ja ha superat el milió de micromecenes.
 

Portada Enderrock 303. Foto: David Quintana

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, maig, enderrock 303, revista, enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.