actualitat

Cultura en Lluita exigeix responsabilitat als ajuntaments per fer front a la crisi

Els col·lectius de música en directe que participen en la iniciativa reclamen mesures institucionals per garantir el treball dels professionals i els músics

| 14/05/2020 a les 13:30h

Sala Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat
Sala Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat | Juan Miguel Morales
Diverses associacions i entitats del sector musical signen un manifest per garantir la supervivència del sector. Per fer-ho, interpel·len directament els ajuntaments i els reclamen que mantinguin els acords establerts i les partides pressupostàries destinades a cultura i festes del 2020.

Amb la crisi sanitària provocada per la COVID-19, molts ajuntaments han anul·lat o ajornat fins al 2021 gran part dels esdeveniments programats. D'aquesta manera, han incomplert els acords signats i han deixat la cultura en una situació de desprotecció. Per aquest motiu, les entitats del sector demanen que, si és imprescindible ajornar les actuacions o festes, es canviïn a una data d'aquest 2020. D'altra manera, podria suposar la desaparició d'un gran nombre de professionals, que es veurien sense feina durant molts mesos. A més, en els casos en què no sigui possible ajornar els actes, es demana el pagament del preu pactat de l'actuació com a indemnització.

I és que el sector cultural és un dels més castigats econòmicament per la situació que vivim. Tot i així, els artistes segueixen mostrant solidaritat tot regalant de manera gratuïta la seva música per acompanyar la gent durant el confinament. "Aquest és un sector històricament solidari i disposat a assumir el sacrifici col·lectiu quan la societat ho demana, però en cap cas no pot assumir la seva desaparició", s'expressa en el comunicat.

Entitats adherides
Les entitats que signen el manifest són l'Acadèmia Catalana de la Música, l'Associació de Mànagers, Promotors i Representants de Catalunya, Cultura en Lluita, l'Associació Catalana d'Intèrprets de música clàssica, l'Associació de músics de Jazz i música moderna de Catalunya, l'Associació de músics de Tarragona, Musicat i la Societat de Blues de Barcelona.

 
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, manifest, cultura en lluita, actualitat, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.