Obituari

​Mor Jordi García-Soler, cronista de la Cançó

Va ser l’autor dels llibres ‘La Nova Cançó’ i ‘Crònica apassionada de la Nova Cançó’

| 01/06/2020 a les 11:00h

Jordi García-Soler
Jordi García-Soler | F. Juan Miguel Morales
Jordi Garcia-Soler, mort d'un atac de cor ahir diumenge 31 de maig als 73 anys, va ser un periodista entès de música i, sobretot, de la Nova Cançó. Els seus inicis professionals, el 1964 van coincidir amb l’eclosió del moviment, i de seguida va mostrar molt d’interès pel fenomen. Hi va haver un temps en què García-Soler ho sabia tot de la Nova Cançó. Sabia els discos que s’havien de publicar, els concerts que es farien, feia entrevistes als cantants i crítica dels concerts… Entre 1964 i 1984 va publicar centenars d’articles sobre la Nova Cançó a diferents mitjans. En aquest sentit, cal recordar-ne la columna diària al diari Avui anomenada ‘Al vent’. El 1976 va publicar el llibre La Nova Cançó (Edicions 62) que vint anys més tard va revisar i completar amb la Crònica apassionada de la Nova Cançó (Flor de Vent, 1996).
 

Coberta de 'La Nova Cançó' de Jordi García-Soler


Com a periodista va escriure a Serra d'Or, El Correo Catalán, Destino, Tele-estel, Tele/eXpres, L'Avenç, Catalunya Plural, La Vanguardia, Diario de Barcelona, Catalunya Express, Fotogramas, Mundo Diario, Avui, El Noticiero Universal i El Periódico de Catalunya, entre altres mitjans. I també va fer programes de ràdio i televisió a Ràdio Barcelona, COM Ràdio, Catalunya Ràdio, Catalunya Cultura, el Circuit Català de TVE, TV3 i Canal 33, entre altres. També va ser un apassionat tertulià en diversos mitjans.

A més, García-Soler va ser un destacat militant socialista; va muntar el departament de comunicació del PSC i va ser membre del Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) des de juny de 1983 fins a desembre de 1996.
 

Coberta de 'Crònica apassionada

de la Nova Cançó' de Jordi García-Soler

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, García-Soler, Jordi García Soler, obituari, Nova Cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.