actualitat

S'inaugura l'exposició virtual de fotografies de Xavier Mercadé, Rock Viu

Cada dia es presentaran noves fotografies de música en directe, d'un recull de 300, realitzades per Xavier Mercadé entre el 1984 i el 2020

L'exposició física, comissariada pel Grup Enderrock, s'inaugurarà al Palau Robert de Barcelona el març de l'any vinent

L'Enderrock 300 estarà dedicat a quatre dècades de rock en directe

| 02/06/2020 a les 20:00h

Rockviu.cat
Rockviu.cat
Avui Rock Viu dona el tret de sortida amb una exposició virtual de 300 fotografies de música en directe fetes per la mà experta de Xavier Mercadé. Mercadé va començar a fer fotografies amb l'explosió de punk dels anys vuitanta a Barcelona i, des d'aleshores, ha fet prop d'un milió de fotografies, recorrent més de 14.000 concerts. A través del seu objectiu, es reviu la història de la música en directe de Catalunya al llarg de quatre dècades, des del 1984 fins al 2020: una crònica viva que, amb imatges, recull l'evolució de l'escena catalana i internacional.

Com a cap de fotografia d'ENDERROCK, Xavier Mercadé ha dedicat una vida d'amor i dedicació a la música a través de les imatges de música en directe i, per això, en vam homenatjar la trajectòria a la revista monogràfica ENDERROCK 300 -publicada el mes de març i presentada a la sala Sidecar-. Tot plegat es traduïrà en una gran exposició gràfica i presencial al Palau Robert de Barcelona l'any vinent, de l'1 de març al 31 de maig. Més enllà de les fotografies, també s'hi organitzaran a l'exposició xerrades i concerts. La mostra serà produïda per la Generalitat de Catalunya i comissariada pel Grup Enderrock.

El compte enrere per a l'exposició física comença avui mateix amb el web rockviu, la mostra virtual en què Mercadé compartirà una foto diària, comentada per ell mateix, i amb banda sonora i vídeos de concerts. Mentrestant, pots gaudir també de les galeries fotogràfiques que ens ha brindat aquests darrers anys, saltant de concert en concert.
 

Xavier Mercadé Foto: Juan Miguel Morales


El recorregut de Mercadé
Xavier Mercadé és un reconegut fotoperiodista especialitzat en la música en directe. El 1992 va participar en la fundació d'ENDERROCK i, actualment, n'és el cap de fotografia. Des d'aleshores ha fet cròniques per a El Punt Avui (2005-12), portat el bloc RockViu a Vilaweb (2006-15), i és habitual veure'n els treballs en tota mena de publicacions musicals (Rockdelux, Ruta 66, Rolling Stone, Metal Hammer, Neón, Voll-Ker, etc.).

A més, també ha exposat en mostres com Bevent passat d’Umpah-Pah (2009), No vull canviar la pell de Sopa de Cabra (2010), Pròxims visual (2013), Born to Múúú (2013), Euskal Herria Sona (2017) i Sidecar: 1.000 fotos, 5.000 concerts (2017), i publicat Pasión por el rock: Las mejores fotos de concierto (La Máscara, 1999), Jump Rock (autoeditat digital, 2009), Freaks: La cara oculta del rock (Quarentena Ediciones, 2010), Odio obedecer: La escena alternativa en los 80 (Quarentena Ediciones, 2011), Balas perdidas: Qué fue del siglo XX (66 rpm Edicions, 2012) i One Direction en España (Quarentena, 2014).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Enderrock 300, Rock Viu, exposició, Xavier Mercadé, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.