entrevista

Massa: «La nostra ambició és que la gent canti, salti i balli»

El cantant de Teràpia de Shock estrena projecte en solitari

| 04/06/2020 a les 17:00h

Massa
Massa | Noemí Elias
Massa és el nou projecte de Ferran Massegur, antic cantant de Teràpia de Shock. Després del final del grup el 2016, Massa ha estat explorant diferents camins musicals i tocant amb altres músics fins que ha acabat de definir què volia fer. El resultat es podrà començar a escoltar a partir de demà però serà a finals d'estiu quan tindrem el disc al complet, que publicarà RGB Suports. El tastet de demà vindrà en forma del senzill "Salta", que es podrà adquirir a través d'iTunes i, a partir del 16 de juny, també a les principals plataformes digitals, en obert. Parlem amb Massegur per tal que ens faci cinc cèntims del seu nou projecte.

Qui és Massa?
Massa és el meu projecte en solitari. Fa uns anys que l’estic pensant però abans de començar-lo necessitava tornar a xopar-me una mica de la vida. Dels 16 als 26 anys havia estat amb Teràpia de Shock. És una etapa molt important de la vida, en què et passen moltes coses i et vas fer gran. Després del grup tenia ganes de fer coses però no volia començar de seguida. He tocat amb diferent gent, m’he xopat de molta música i ara, més de tres anys després, ha set el moment. He tornat a fer música, he tornat a fer cançons i he trobat els músics adequats per fer-ho.

Parles d’un projecte en solitari, però sou tres…
Sí. Som un trio. Toco amb el Nil Bribian, que és el bateria, i amb l’Esteve Martínez, el baixista. Són músics que he conegut aquests últims tres anys i que ens hem avingut moltíssim perquè parlem el mateix idioma musical. Ha anat tot rodat, perquè només ho vaig proposar a ells dos, a ningú més.
 

Massa Foto: Noemí Elias


En que és diferencia la teva música de la de Teràpia de Shock?
La diferència és que jo soc diferent a quan feia cançons per a Teràpia de Shock. Abans fèiem les lletres entre tots i ara, han passat uns anys i les faig jo sol. Parlen de com veig jo la vida. I pel que fa a la música, és un altre estil. És una música una mica més complexa a l’hora de tocar-la. Hem buscat les essències del pop, el rock i l’indie i hem fet una fusió amb un punt electrònic. A la gravació hem jugat molt disparant bases electròniques, hem potenciat diferents tipus de percussions que van en aquest sentit. Em sembla que en un primer moment recordarà Teràpia de Shock perquè la veu fa molt en un grup i jo en continuo sent el cantant. Però qui s’ho escolti bé veurà que la cosa és diferent.

Demà s’estrena “Salta”. Què hem d’esperar d’aquesta cançó?
“Salta” és una de les cançons que millor defineixen el nostre estil. Ens hem inspirat en grups britànics com Arctic Monkeys o Two Door Cinema Club i hem volgut buscar aquest so de guitarra trencat, picat i molt directe. I una bateria rítmica amb molt de punch. “Salta” és una cançó molt canyera i molt pensada per al directe. Al final som tres a l’escenari i no portem ni trompeta ni cap instrument dels que ara estan de moda. Però amb la música que fem podem arribar al mateix lloc. Podem omplir una plaça i fer-la ballar, podem fer un concert que sigui una festa. La nostra ambició és que la gent canti, salti i balli.
 

Caràtula del senzill 'Salta'

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Massa, teràpia de shock, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.