ACTUALITAT

​Mor Pau Donés, líder i ànima de Jarabe de Palo

El grup es va donar a conèixer amb un èxit esclatant: 'La flaca'

El dia 27 de maig va publicar 'Eso que tú me das', el seu darrer videoclip

| 09/06/2020 a les 11:15h

Pau Donés
Pau Donés | F. Xavier Mercadé
El líder i fundador de Jarabe de Palo, Pau Donés, ha mort avui als 53 anys com a conseqüència del càncer que arrossegava des del mes d'agost del 2015.

Després de passar per diverses bandes mentre era adolescent, Pau Donés va fundar Jarabe de Palo el 1996, quan tenia 20 anys. El salt a la fama el va fer amb la cançó “La flaca”, que la marca de cigarretes Ducados va agafar l'any 1996 com a eix central de la campanya publicitària ‘Carácter latino’; una cançó que Donés va compondre després d’un viatge a Cuba. En l’actualitat, el vídeo oficial de la cançó té més de 20 milons de reproduccions a YouTube. Al marge d’aquesta cançó, el disc –també titulat La flaca (Virgin, 1996)– contenia diverses cançons que es van convertir en èxits com “El lado oscuro” o “Grita”. El músic va saber aprofitar l’ocasió i va consolidar el seu projecte fent gires per l’Estat espanyol i Amèrica Llatina.


El 1998 va presentar Depende (Virgin, 1998) disc pel qual Jarabe de Palo va ser nominat als premis Grammy Latino com a millor banda. El grup va seguir acumulant nominacions amb altres discos, per a un premi que no va rebre mai.

Al marge de les gires per l’Estat espanyol i per Amèrica Llatina, Jarabe de Palo també va girar pel Japó i per Itàlia, on va publicar un disc amb algunes adaptacions a l’italià de les seves cançons.

Pau Donés va ser diagnosticat el 2015 amb un càncer de còlon i un de fetge, motiu pel qual va ser operat i va haver de cancel·lar la gira programada per aquell any. Després d’actuar a dues gales benèfiques a la sala Luz de Gas anomenades Jarabe contra el cáncer, el desembre d’aquell mateix any, Pau Donés i Jarabe de Palo van reprendre l’activitat musical.


Jarabe de Palo deixa deu discos d’estudi, un directe, un disc amb la filharmònica de Costa Rica i dos llibres publicats, a més d’un recopilatori oficial. Fa uns dies va presentar el videoclip “Eso que tú me das”, primer senzill del disc Tragas o escupes (Tronco Records, 2020).

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Jarabe de Palo, obituari, Pau donés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.