Sona9

El Sona9 ja ha escollit els 18 grups classificats

El jurat de la 20a edició dels Sona9 ha seleccionat els 18 artistes classificats a la primera fase del concurs

El concurs de grups emergents, convocat en ple confinament, ha tingut una participació rècord de 139 grups i solistes

La prèsencia femenina i de grups mixtos es manté amb un 36% de participació de candidates al certamen

L'estat d'alarma ha obligat a traslladar fins al setembre els concerts preliminars de Barcelona, València i Palma

El Sona9 l’organitzen Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya amb el patrocini d'Estrella Damm

El Sona9 2020 tanca inscripcions amb una participació rècord

| 24/06/2020 a les 19:00h

Sona9 2020
Sona9 2020
El concurs Sona9 desvela els 18 grups i artistes classificats per a la primera fase de la seva vintena edició. La xifra de participants d'enguany, tot i les dificultats provocades per la crisi sanitària, ha assolit el récord de 139 propostes, éssent la més elevada dels darrers sis anys, i curiosament, la mateixa quantitat de grups i solistes que es va inscriure a la primera edició. En total s’han presentat 118 candidats de Catalunya, 11 de les Balears, 9 del País Valencià i 1 d'Andorra.

Us presentem els classficats:

12 artistes de Catalunya
Cuarto Segunda (hip-hop · Lleida)


Efímer (pop · Vic)


Franc (pop-rock · Barcelona)


Golíat (post–rock · Granollers)


Irieix (pop d’autor · Granollers)


Joa Lwest (cançó d'autor · Rubí)

Clica aquí per escoltar els temes presentats.

Karla amb K (pop d’autora · Barcelona)


Les Buch (punk–rock · Terrassa)


Lles (cançó d'autor · Collbató)


Paunezz (pop d'autor · Igualada)

Clica aquí per escoltar els temes presentats.

Pol Bordas (música urbana · Girona)


Remei de Ca la Fresca (pop · Arbúcies)



3 artistes de les Illes Balears
Escarràs (fusió · Pla de Mallorca)


Reïna (pop · Manacor)

Clica aquí per escoltar els temes presentats.

Verlaat (pop · Maó)



3 artistes de València
El Tio La Careta (rock-fusió · València)


Laura Esparza i Carlos Esteban (pop–folk · València)


Òrbites (indie-rock · València)



Una participació històrica
Dels 139 artistes participants, 77 són de les comarques de Barcelona, incloent la capital catalana amb un 55%. Les comarques gironines amb un 14% mantenen una bona presència, mentre que les tarragonines aporten un 9%. Les Balears amb el 8%, el País Valencià amb un 7%, les comarques lleidatanes amb un 6% i Andorra amb un simbòlic 1%, tanquen els participants per demarcacions territorials.

Pel que fa als estils presentats al Sona9 2020, el pop-rock i les seves variants, on s'inclouen el rock-mètal, la fusió i els ritmes jamaicans, arriba al 72%. La cançó d'autor dobla la seva presència respecte l'any passat amb un 19%, les músiques urbanes baixen al 5%, mentre que el folk i la música d’arrel representen un 4%.  La presència femenina es manté amb un 36% de participació, tot i que ha baixat lleugerament, mentre que de les 18 propostes de la fase preliminar, gairebé la meitat estan liderades per dones o tenen presència femenina.

Les fases del Sona9
L'estat d'alarma provocat per la pandèmia ha obligat a fer canvis rellevants en les diverses fases del concurs, sobretot pel que fa al calendari de concerts, i no ha permès realitzar les preliminars previstes pel juny i juliol. Les actuacions en directe dels 18 seleccionats s'han traslladat al setembre: els grups classificats per Catalunya tocaran a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els dies 1, 2, 3 i 10, mentre que les preliminars de València i Palma, seran els dies 17 i 18 de setembre, respectivament. Totes les actuacions es faran respectant les mesures d'higiente i seguretat necessàries i amb un aforament limitat. I a més, es transmetran en directe a través del web del Sona9.

En aquesta ronda de concerts de la primera fase, el jurat elegirà els quatre grups i el públic el cinquè, que passaran directament a la fase final. Les darreres proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics a iCat i les gravacions a la Bucbonera Studios, que es realitzaran entre el 5 i el 31 d'octubre. Els 3 artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del Sona9 2020 prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El concurs-plataforma d'artistes emergents Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, té la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i el patrocini d'Estrella Damm. A més, el Sona9 rep el suport del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma i IB3, i la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Cultura i Àpunt.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, El Tio La Careta, Verlaat, Reïna, Escarràs, Remei de Ca la Fresca, Pol Bordas, Paunezz, Lles, Les Buch, Karla amb K, Joa Lwest, Irieix, Golíat, Efímer, Cuarto Segunda, classificats, Sona9 2020, Sona9, Laura Esparza i Carlos Esteban, Òrbites

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.