sona9

El Sona9 2020 tanca inscripcions amb una participació rècord

La 20a edició del Sona9 tanca la fase d'inscripció amb 139 propostes presentades

Aquest mes de juny el jurat elegirà els 18 grups seleccionats

| 03/06/2020 a les 10:45h

Final del Sona9 2019
Final del Sona9 2019 | Carles Rodríguez
El Sona9 tanca inscripcions d'una edició ben especial, celebrada en ple confinament, i que ha tingut una participació rècord de 139 artistes d'arreu dels Països Catalans: 118 de Catalunya, 11 de les illes Balears, 9 del País Valencià i 1 d'Andorra.

Ha estat la participació més elevada dels darrers 6 anys i, curiosament, és la mateixa xifra del grups i solistes que es van inscriure l'any 2001, a la primera edició, ara fa dues dècades, i és la setena més alta de tota la història del certamen. En total, pel Sona9, en aquests 20 anys, hi han passat 2.524 artistes.

El certamen del 2020 atorgarà aquest any set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 50.000 euros amb més concerts per als finalistes i l’aposta pels formats d’EPs, senzills i videoclips a través de les xarxes socials com a gran novetat.

El Sona9 adapta l'edició per la COVID-19
El confinament degut a l'estat d'alarma, ha obligat a fer canvis, sobretot, pel que fa a les dates. Aquest mes de juny el jurat elegirà els 18 grups seleccionats per actuar en directe. Els concerts preliminars de Barcelona, València i Palma se celebraran de manera excepcional durant el mes de setembre i en condicions especials. Es transmetran en streaming, de manera que el jurat elegirà els 4 finalistes i el públic el cinquè. Els concerts acústics a iCat i les gravacions a Bucbonera Studios es faran el mes d'octubre. La final queda igualment prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El Sona9 està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els departaments de Joventut i Cultura de la Generalitat, amb el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, amb el suport de la fundació SGAE i les Cases de la Música, i el patrocini d’Estrella Damm.
 

Sona9 2020

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, concurs, sona9, 2020, sona 9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.