Concurs Sons

El folk fusió de Cat Klezmer Trio

El trio blanenc és un dels quatre finalistes del Concurs Sons

| 07/08/2020 a les 12:30h

Cat Klezmer Trio
Cat Klezmer Trio | Arxiu del grup
La tendència es manté amb quatre projectes emergents, les arrels fondes i unes grans ales. Els blanencs Cat Klezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, els valencians Esparza i Esteban i les celonines Tecum Terra són els finalistes de la 13a edició del Concurs Sons, organitzat per Enderrock i el C.A.T. amb el suport de la Fira Mediterrània, que acollirà la final a l’octubre.

El concurs de música d’arrel Sons de la Mediterrània està organitzat per Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.), amb el suport de la Fira Mediterrània, el festival Música a la Vila del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i iCat, el Festival de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú (FIMPT) i la plataforma de micromecenatge Verkami. El guanyador obtindrà com a premi la gravació d’un àlbum amb un productor professional i una gira de concerts a les edicions del 2020 del Circuit Folc, Fira Mediterrània, Tradicionàrius, Música a la Vila i FIMPT. Podeu escoltar totes les propostes inscrites en aquesta edició al web de la revista digital Sons de la Mediterrània.

Avui et presentem un dels concursants que actuaran a la final que se celebrarà de 13 al 18 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, en un format a concretar d’acord amb les mesures de seguretat sanitària: Cat Klezmer Trio.


Amb base a Blanes, a la costa de la Selva, el trio Cat Klezmer Trio ofereix una banda de petit format, amb la versatilitat que proporciona una formació prou rodada pels camins i cruïlles de la vella Europa (clarinet, guitarra i contrabaix) i l’encant de les velles tonades i ritmes del klezmer i la música balcànica. En el seu cas, però, hi afegeixen elements genuïns de la música catalana, ja sigui amb l’aparició puntual de la tenora, o amb la introducció d’un repertori variat, on hi ha des de melodies d’arreu del món fins a sardanes precioses (“Somni”, “Per tu ploro”) passades pel sedàs del swing i unes subtils bases electròniques.

COMPONENTS: Xavi Pendón (clarinet i tenora), Xavi Torras (guitarra) i Jordi Aldunate (contrabaix)

 
Especial: Concurs Sons
Arxivat a: Enderrock, Cat Klezmer Trio, folk, Concurs Sons, actualitat

COMENTARIS

Cat Klezmer Trio

Anònim, 10/08/2020 a les 14:49

Molt bona interpretació amb sensibilitat i saviesa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.