Actualitat

S'acosta la III edició dels Premis Enderrock de la Música Balear

La iniciativa celebrarà la tercera edició el proper 26 de novembre al teatre Xesc Forteza de Palma

La primera volta de la votació popular serà oberta des d'avui fins al 23 d'octubre

| 06/10/2020 a les 11:30h

III Premis Enderrock de la Música Balear 2020
III Premis Enderrock de la Música Balear 2020
Els Premis Enderrock de la Música Balear 2020 s'atorgaran en una gala que tindrà lloc al teatre Xesc Forteza de Palma el proper 26 de novembre. El certamen està plantejat com una festa amb actuacions i estrenes en directe, que es durà a terme tot seguint les mesures de seguretat pertinents. Enguany, serà la tercera edició de la iniciativa impulsada per la revista Enderrock, amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balear i el suport de l'Ajuntament de Palma i del Govern Balear a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics. 

La imatge d'aquesta edició dels Premis, obra de Manuel Cuyàs, té l'objectiu de visibilitzar la presència de les quatre illes, en una celebració que en si, té la finalitat de reconèixer i donar visibilitat als músics i la producció discogràfica illenca. 

Categories 

Com cada any, la festa de la música illenca atorgarà 5 premis de la crítica al Premi d’Honor, el Premi a la Trajectòria, el Premi al Millor disc de l’any, el Premi al Grup revelació i el Premi Especial del jurat.

Per altra banda, el palmarès es completarà amb 11 premis de la votació popular en les categories de Millor artista de l’any, Millor disc de pop-rock, Millor disc de músiques urbanes (rap i electrònica), Millor disc de folk i noves músiques, Millor disc de cançó d’autor, Millor disc de jazz, Millor disc de clàssica, Millor disc en llengua no catalana, Millor cançó, i Millor disc revelació. Enguany, s'ha substituït el premi al Millor directe per votació popular, pel premi a la Millor cançó enregistrada durant el confinament. 

El lliurament total serà de setze guardons, als quals optaran tots els discos d’artistes balears publicats en qualsevol format en el darrer curs, entre el setembre del 2019 i l'agost del 2020. Com sempre, els Premis de la Música Balear garantiran la presència de propostes musicals d'arreu de les illes Balears i Pitiüses.
 
Calendari

Els premis de votació popular consten de dues fases de votació, la primera de les quals s'ha obert avui dimarts 6 d'octubre a través del web dels Premis de la Música Balear, i serà oberta fins al proper 23 d'octubre. En la segona (i darrera) fase de votació, els finalistes seran tan sols els tres artistes més votats en cada categoria. 

Finalment, la gala de lliurament dels Premis de la Música Balear tindrà lloc el dijous 26 de novembre a Palma, on es descobriran els premiats en les categories de votació popular. Avui també s'han anunciat les jornades professionals –en streaming– que tindran lloc el dimecres 25 de novembre, i que tindran com a eix l'afectació de la crisi de la COVID-19 en el sector musical.

Reivindicació de l'escena balear

A la roda de premsa, Miquel Amengual ha parlat en representació de l'Obra Cultural Balear, posant en valor la tasca que fan els Premis Enderrock de la Música Balear per visibilitzar la música en llengua catalana. Per la seva banda, Mateu Malondra, director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, ha destacat que el projecte forma part de les accions de col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, i ha subratllat la importància de les jornades professionals que s'estan organitzant des de la primera edició dels Premis.

L'acte l'ha tancat Antoni Nogueras, tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, que ha emmarcat la celebració dels Premis Enderrock dins les accions municipals de promoció de la música, com són el Concurs de Pop-rock de Palma –que va celebrar la final diumenge passat–, el festival Cançons de la Mediterrània o el Festival Jazz Palma, entre d'altres.
 

Miquel Amengual (Obra Cultural Balear), Mateu Malondra (Institut d'Estudis Baleàrics), Jordi Novell (Grup Enderrock), Antoni Noguera i Miquel Àngel Contreras (Ajuntament de Palma). Foto: Ajuntament de Palma

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, edr balears, Palma, Premis Enderrock de la Música Balear, Xesc Forteza

COMENTARIS

Inscripció premis Enderrock 2020

Mo'roots, 31/10/2020 a les 12:09

Hola bona dia

Som el grup Mo'roots

Ens agradaria saber si podem formar part dels premis i com ho hem de fer?

Gràcies per la vostra feina i atenció

Salutacions

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.