actualitat

TV3 estrena el programa de videoclips 'Clipping', una aposta per la música catalana

La realitzadora Lyona serà la protagonista de la secció “Fabricant de clips” del primer capítol, en què també intervindran el músic Ferran Palau i l’escriptor Màrius Serra

El programa s'emet cada dissabte al Canal 33 a les 22:20h

TV3 aposta per la música catalana amb el nou programa de videoclips 'Clipping'

| 22/10/2020 a les 20:00h

Lyona a 'Clipping'
Lyona a 'Clipping'
Aquest dissabte, 24 d’octubre, a les 22.20h, el 33 estrenarà el nou programa musical Clipping, que oferirà una àmplia selecció de clips de qualitat per mostrar l’actualitat de la creació musical i audiovisual. El nou espai donarà cabuda als artistes i realitzadors per abordar una producció anual de més d’un miler de videoclips en català. Clipping és una producció de TV3 amb la col·laboració del Grup Enderrock.

En els últims anys, la producció de videoclips a l’escena musical catalana ha crescut quantitativament i qualitativament gràcies a les noves plataformes. Només en llengua catalana, cada any es produeixen un miler de videoclips. Els nous talents es difonen a través de les xarxes socials i el clip és un format que ha esdevingut també un planter per a nous realitzadors. Partint d’aquesta realitat creixent, el 33 presenta Clipping, un programa setmanal de 30 minuts de durada, que aquesta primera temporada constarà de 22 capítols, amb la realització i muntatge musical de l’artista multimèdia barcelonina Mar Orfila. 

El programa, que difondrà la música popular de proximitat amb un format dinàmic i desenfadat, es podrà seguir a través de diverses plataformes i està obert a la participació dels espectadors, que podran votar a través de les xarxes socials. Cada espai donarà cabuda a una vintena de clips catalans de qualitat, que posarà en context a través dels mateixos artistes i realitzadors, amb un tractament periodístic.

Tot el que veurem dissabte
Clipping inclourà seccions com "Fabricants de clips", presentada per un realitzador o realitzadora que explicarà les seves creacions. En aquest primer programa, serà Lyona qui descriurà la seva carrera de realitzadora, en què ha dirigit clips de grups com Love of Lesbian i Mürfila

L’espai "El clip de la setmana", que destacarà un videoclip introduït pel mateix artista, aquest dissabte serà amb el músic Ferran Palau, que presentarà el seu nou clip, rodat en col·laboració amb el realitzador Pablo Maestres, que uneix les cançons “Flora” i “Caic” del seu últim disc.


A la secció "El clipping de…", un personatge mediàtic escollirà el seu videoclip preferit: en aquest programa, l’escriptor Màrius Serra recomanarà un clip històric d'Els Amics de les Arts.

En aquest primer capítol, també es podran veure els clips “Salta”, amb la proposta rockera de Massa, el nou projecte de Ferran Massegú, excantant de Teràpia de Shock, i “Frida & Chavela”, del duet del projecte Angela, una formació emergent de trap i reivindicació social amb Valèria Aznar i Fèlix Colomer. A més, hi sortiran produccions de bandes com Stay Homas, Txarango, Buhos i L’últim indi, entre altres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Txarango, Stay Homas, Angela, Massa, Màrius Serra, Els Amics de les Arts, Ferran Palau, Lyona, videoclips, Canal 33, TV3, clipping, Buhos, L'Últim Indi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.