entrevistes

Ricky Gil (Brighton 64): «Un disc com aquest hauria de tenir una continuïtat en directe»

El cantant de la mítica banda publicarà aquesta primavera el primer disc en solitari: 'Infinites rutes invisibles'

| 07/01/2021 a les 14:00h

Ricky Gil
Ricky Gil | Xavier Mercadé
El cantant i guitarrista de la llegendària banda barcelonina Brighton 64, entre d'altres projectes, publicarà aquesta primavera el pimer disc en solitari, Infinites rutes invisibles (Chesapik, 2021). Una col·lecció de cançons creades en ple confinament i que ha comptat amb diferents col·laboracions, com la de la cantant Joana Serrat i la dels vilanovins Biscuit, la banda amb qui ha gravat les cançon del disc als estudis Cal Pau Recordings. El mateix Ricky Gil ens explica com ha anat l'experiència del primer disc en solitari.

Infinites rutes invisibles ha estat un disc cuinat a foc lent?
Feia molt que em rondava pel cap la idea de fer un disc com aquest, amb cançons únicament meves i cuidant personalment tots els detalls. Però mai no trobava el moment per fer-ho perquè tocar en un grup tan actiu com Brighton 64 és com una roda que no s’atura mai. La pandèmia ens va fer anul·lar molts concerts, i el confinament em va donar temps per compondre temes i reflexionar sobre com volia tirar endavant aquest nou projecte.

El fet de gravar amb la banda Biscuit, ens pot donar pistes del so del disc?
Totalment. Sempre m’han agradat els Biscuit i els relaciono a nivell estilístic amb els discos tan viscerals que jo havia gravat amb Top Models. Preferia un grup compacte i amb un so consolidat que no pas reunir una sèrie de músics i haver de començar de zero. Sabia que les cançons encaixarien amb la rauxa elèctrica de la banda, però la veritat és que no m’esperava que el resultat fos tan abassegador.
 

Ricky Gil Foto: Xavier Mercadé


Joana Serrat és una de les veus que ha participat al disc, però hi ha més col·laboracions?
No calien gaires col·laboracions perquè la banda base ja sonava molt potent. Vam tenir la gran sort que el Guille Caballero, exSurfing Sirles, toqués el piano en una de les cançons. És un músic formidable que admiro moltíssim i amb qui he col·laborat puntualment. També Roger Pelàez de Zombi Pujol ha escrit una lletra per al disc, i he adaptat un poema de Víctor Català. El que tenia clar era que necessitàvem una veu femenina, com la de Joana Serrat, en algunes cançons com a “En una altra vida”. M’encanta la seva música i la manera com està desenvolupant la seva carrera.

Tens prevista una gira de presentació, si la pandèmia ho permet?
Evidentment. Un disc com aquest hauria de tenir una continuïtat en directe, però ara mateix la incertesa és tan absoluta que només penso a aconseguir que l’escolti i el gaudeixi el màxim de gent. Però està molt clar que el meu desig i el de la banda és poder tocar aquestes cançons davant del públic. Sobre tot perquè això voldria dir que hem sortit del forat negre on estem tots ficats.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Ricky Gil, Brighton 64, entrevistes, Infinites rutes invisibles, actualitat, Biscuit

COMENTARIS

👏👏👏👏

Jaumod, 09/01/2021 a les 11:48

Força Ricky ✊

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.