Entrevistes

Quiròfan: «El disc aplega mil motius per fer un àlbum»

Nascut al barri barceloní d’Horta, el jove septet Quiròfan presenta el primer disc, 'Mil motius' (U98 Music, 2021), catorze peces festives entre el mestissatge i el pop-rock

| 09/02/2021 a les 12:00h

Quiròfan
Quiròfan | Arxiu
Un grup d'amics del barri d'Horta, a Barcelona, van ajuntar-se fa un parell d'anys per fer música com a divertimento. A poc a poc, el projecte va anar creixent i professionalitzant-se fins que l'Armando Calderón, ànima del grup, va convertir-se -i com afirma ell mateix- en el cirurgià que opera i manega les cançons dins de Quiròfan. Parlem amb ell per saber més del projecte i del seu àlbum debut, Mil motius (U98 Music, 2021), un disc en què "totes les cançons juntes, apleguen 1000 motius per escriure i compondre, 1000 motius per fer un àlbum".



Com neix el grup?
El 2018 tres amics vam fer una cançó per passar-nos-ho bé. Jo sempre havia volgut tenir un grup, i la cosa va anar evolucionant. Primer estàvem més enfocats cap al trap i el reggaeton, després vam voler fer-ho més acústic i amb banda... i vam anar sumant integrants fins als set que som ara. El nom és perquè l’estudi era com un quiròfan, i jo el cirurgià.

Quines referències teniu?
Mestissatge i pop-rock festiu, el que es porta a les festes majors. De l’escena catalana ens inspirem molt en Doctor Prats i Oques Grasses, i en l’àmbit internacional, els colombians Morat i altres grups americans.


Com surten les lletres?
La majoria de cançons les he escrites jo mateix, però n’hi ha d’altres que han nascut i les ha acabades una altra persona. Ens hem repartit la feina. La temàtica bàsicament explora coses que ens han passat, d'amor, desamor, festa... tot i que alguna cançó se’ns ha escapat una mica perquè no ho hem viscut del tot (RIU). Es fa més fàcil cantar el que sentim.

Què ha suposat iniciar el projecte en aquest moment tan complicat?
Com a grup ha estat molt fàcil, perquè el fet d’estar tancats ens ha donat molt de temps per escriure i produir. Era impossible veure’ns, però ens passàvem les lletres i les idees, i teníem clar que volíem fer un disc.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Entrevistes, Quiròfan, mestissatge, pop-rock, Sense Motiu, música festiva

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.