estrenes

Mireia Feliu canta l'​«Anirem tots cap al cel» de la tieta

La vocalista revisita amb David Mengual Maitia Trio el repertori de Núria Feliu

Estrenem el tema, acompanyat d'un vídeo de 'making of', que avança el nou disc de versions

Núria Feliu rep emocionada el Premi Enderrock d'Honor

| 21/01/2021 a les 12:30h

Mireia Feliu i David Mengual
Mireia Feliu i David Mengual | Jordi Bernabé
La cantant Mireia Feliu revisita el repertori d’una de les artistes més nostrades, transversals, prolífiques i carismàtiques de la música catalana, a més de Premi Enderrock d’Honor del 2020. Coneguda per la majoria com a Núria Feliu, i per Mireia, com la tieta, la seva obra ha dansat de la cançó al cuplet i del jazz a la poesia recitada.

Enguany, Mireia Feliu, vocalista amb llarga trajectòria i coneixedora en profunditat del llegat de la tieta, ha volgut donar una nova vida a algunes de les cançons més conegudes de Feliu, passades totes pel sedàs del jazz. I si havia de ser amb jazz, la música no podia tenir millor acompanyament que el reconegut músic i compositor David Mengual al piano, Marc Cuevas al contrabaix i Oriol Roca a la bateria -tots plegats formant el David Mengual Maitia Trio-, a més de Joan Mas, com a convidat de categoria, al saxo.

Tota aquesta feina quedarà plasmada en un disc que veurà la llum en poques setmanes, però, de moment, en descobrim en primícia el senzill “Anirem tots cap al cel”. Es tracta d’una cançó que va gravar Núria Feliu l’any 1965, en el seu primer EP, i que van escriure expressament per a ella Lleó Borrell (la música) i Josep Maria Andreu (la lletra). “Anirem tots cap al cel” està entre les cançons més reconegudes de Feliu i, per això, Mireia Feliu i David Mengual han volgut anar encara més lluny en fer-ne la versió. “El que sí que teníem clar era que no volíem fer el mateix que havia fet la Núria, perquè ja ho havia fet, ho havia fet molt bé, i no tenia cap sentit fer res igual o similar”, comenta Feliu. Acompanyant la peça que avui estrenem, podem veure, endinsant-nos en el procés de creació del disc, un com-s'ha-fet dels músics a l'estudi:

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, David Mengual, Núria Feliu, Mireia Feliu, estrenes

COMENTARIS

Mireia canta Feliu

David A., 21/01/2021 a les 12:46

Preciósa revisió de la Núria Feliu del segle XXI. Gran veu, gran arranjament i grnas músics. Genial!!! ;)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.