estrenes

Rita Payés canta a la seva creixença

La trombonista i cantant catalana avança el primer tema en català del seu proper disc

| 02/02/2021 a les 14:30h

Rita Payés al clip «El Marabino»
Rita Payés al clip «El Marabino»
Rita Payés ha crescut envoltada de música, i és així com ja de ben petita va temptejar amb el piano i poc més tard, va fer-se amiga inseparable del trombó. D'aquella nena, que va començar la seva trajectòria a la Sant Andreu Jazz Band, n'ha sorgit la jove adulta que està a punt de treure el segon àlbum en solitari i el primer amb composicions pròpies. En descobrim un dels avançaments acompanyat d'un clip farcit de tendresa: "El marabino", la primera peça en català de Payés


"El marabino" neix de l'original tema del guitarrista veneçolà Antonio Lauro, i compta amb lletra d'Hèctor Villegas -músic molt proper a la família de la cantant-, amb què volen homenatjar el cantautor i folklorista Atahualpa Yupanqui. La melodia és una declaració d'intencions de les direccions que la cantant pren en aquest nou treball, més allunyat de la seva faceta purament jazzística. Com ja és habitual, però, l'artista s'acompanya d'Elisabeth Roma, guitarrista, mare i còmplice de la seva trajectòria musical. 

L'audiovisual que acompanya la nova versió d'"El marabino" és una seqüència biogràfica de la cantant. A partir d'imatges que evoquen petits fragments de la seva infantesa i adolescència, envoltada d'amics, familiars i, sobretot, instruments, Rita Payés es mostra una nena riallera i afable. Ara, amb vint-i-un anys, compila totes aquestes emocions i aprenentatges en un àlbum de cançons escrites i composades per ella mateixa. 

Imagina
El passat 2019, l'artista va publicar el primer àlbum juntament amb la seva mare, Elisabeth RomaImagina (autoeditat), que inclou dotze versions de clàssics com "Alfonsina y el mar", "Algo contigo", "Oración del remanso", "Drume negrita" o "A Rita". Amb les cançons del debut, i acompanyades de Magalí Datzira al contrabaix i Juan Rodríguez Berbín, a la bateria i percusió, mare i filla han pogut recórrer Europa.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Rita Payés, trombonista, el marabino, Elisabeth Roma, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.