videoclips

Nyandú desvela el seu secret pop

El trio osonenc trenca el silenci amb un nou senzill i videoclip: «El secret més ben guardat del pop»

| 13/05/2021 a les 15:00h

Nyandú
Nyandú
Ara fa 10 anys Nyandú guanyava el concurs Sona9. Un any més tard, el trio de la Torre d’Oristà debutava amb L’origen de les abscències (Música Global, 2012). Des d’aleshores, han anat publicant un nou disc cada uns tres anys, fins que el 2019 van anunciar una aturada per recarregar piles. Avui, amb forces renovades, i sota l’ala d’un nou segell (Great Canyon), han trencat el silenci amb un nou videoclip: “El secret més ben guardat del pop”.


Amb molt de metamúsica, una mica d’humor i potser un tant d’autobiografia, Ferran Orriols ho canta clarament: “No ho expliquis als altres. Volem ser el secret més ben guardat del pop.” "Té una doble lectura -explica el grup d’aquest tema-: Per una part, és l'amor ensopegat, del qual només les parts implicades en tenen coneixement; un clam de pau calmada, confortable. Quan un té el que vol, no necessita escampar-ho a totes bandes". Alhora, però, la banda admet que la lletra pren encara un altre sentit, molt més musical: “També és un homenatge al romanticisme musical, a les bandes que acompanyen la intimitat d'alguns i que fan del pis, fortuna. També a la puresa dels grups petits. Als acords i a les lletres senzilles que trafeguen saviesa en les paraules que no diuen. En gallejar menys i tocar més. A les cançons, i no a l’artista."

Aquest tema -que com no podia ser d’altra manera, se situa al bell mig del pop- s’acompanya d’un clip enregistrat magistralment en un pla seqüència per Xumari Roca. I a més, compta amb col·laboracions d’allò més especials, que arrodoneixen el tema dels germans Orriols i Rubèn Pujol: Jordi Blanqué, Jordi Torrents i Jordi Casadesús -que s’ha encarregat també de la producció-, a més d’un cor format per la mateixa família de la banda.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclips, sona9, nyandú, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.