Entrevistes

La vida de Kiwis fora de Catalunya

El segell nord-americà Jigsaw Records ha reeditat 'Vida exterior' en vendre's tots els vinils disponibles al mercat

L'àlbum va sortir l'any passat amb col·laboracions d'artistes com Lluís Cabot o Joan Colomo

| 04/06/2021 a les 18:00h

Kiwis
Kiwis | Júlia Martí
La banda barcelonina va publicar el passat novembre l'àlbum Vida exterior (Snap! Clap! Club, 2020), que va comptar amb una edició força austera i poques còpies. De fet, en tan sols 36 hores es van vendre tots els vinils del mercat. Això va provocar que Kiwis es llancés a publicar el disc amb una discogràfica de Portland (Estats Units), Jigsaw Records, que es va oferir a fer la reedició. "Estem superfeliços, no ens ho hauríem imaginat fa un any", admet Jordi Garrigós, veu i guitarra del grup: "Això de tenir un disc editat i distribuït als Estats Units és inesperat, però, alhora, molt gratificant."

 

Les lletres de les cançons de Vida exterior, explica el grup, “parlen de les persones que ens envolten i les emocions del nostre dia a dia”. A més, la majoria de les peces tenen un punt melancòlic i parlen d'un futur incert però alhora il·lusionant. Així mateix, al disc s'incideix en la idea de la vida a l'exterior com una forma d'explicar que "gairebé tot és millor quan es fa a l'aire lliure", concepte que es repeteix en tot l'àlbum. "A més, buscàvem que es pogués escriure igual en català i castellà. Curiosament vam decidir-nos per aquest títol dos mesos abans del confinament", diuen des de la banda.

Per arrodonir el disc, Kiwis ha comptat amb col·laboracions d'artistes com Lluís Cabot o Joan Colomo, dos artistes que han aportat una gran visió en conjunt i que han farcit el treball amb una altra manera de veure les coses, asseguren des del grup. "Ens encanta com escriu en Lluís, tenir una lletra seva és un luxe. És la primera vegada que tenim un text d'algú de fora de la banda i és curiós i enriquidor veure com encaixa un altre punt de vista", s'admiren. Quant a la col·laboració amb Colomo, la banda explica que "és meravellós tenir-lo tan a prop, perquè si no el coneguéssim, l'aniríem a buscar de totes maneres. És un geni i és molt còmode treballar amb ell". Més enllà de tots dos músics, a Vida exterior també s'hi pot escoltar el saxo d'Elena Martín a "Fer".

Pel que fa a l'estil, l'àlbum es mou per l'indie i el pop com a estils predominants dels músics del grup, que a hores d'ara, no tenen previst endinsar-se en altres gèneres. "Escoltem estils musicals molt diferents, però quan ens posem a compondre ens costa moure'ns del que hem fet sempre. Entre altres coses pels instruments que toquem i el format que tenim", diuen des de la banda. No obstant això, els membres de Kiwis no es tanquen portes de cara al futur perquè són "persones obertes a tot".
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, joan colomo, Actualitat, Lluís Cabot, Kiwis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.