Actualitat

El COM fa una crida als músics valencians

El col·lectiu busca una major unió entre els artistes del País Valencià

| 01/07/2021 a les 18:00h

Tancada al Palau de la Música de València el març de 2005, embrió COM
Tancada al Palau de la Música de València el març de 2005, embrió COM | Arxiu COM
Amb el lema ‘Va com vull, com volem’ el col·lectiu Ovidi Montllor -que agrupa cantants, i músics de grups valencians que s’expressen en català- inicia una campanya per donar-se a conèixer encara més dintre del sector musical. “Amb aquest lema –extret de la cançó “Va com va” del mateix Ovidi Montllor–, fem una crida a incorporar-se al col·lectiu i, alhora, visibilitzem les persones afiliades en una campanya a les xarxes FacebookTwitter i el nostre nou compte d'Instagram”.

El COM es va fundar amb la voluntat de promocionar la música en valencià de tots els estils i gèneres musicals: “En aquests anys, s’ha realitzat una activitat intensa i sostinguda de suport a l’escena musical en valencià i de col·laboració amb les entitats públiques, privades i del tercer sector amb les quals s’ha coincidit en objectius de promoció i suport a la cultura del País Valencià. Han sigut 16 anys enriquidors en què el sector ha crescut, s’ha diversificat i ha millorat notablement”, expliquen en una nota de premsa, on també lamenten la “la llarga nit” durant la qual la Generalitat estava governada pel “Partit Popular que, no només no ens ha donat suport com seria el seu deure institucional, sinó que ens ha perseguit, vetat, menystingut i fins i tot prohibit”.

L’activitat pública més notòria del COM són els Premis Ovidi, que es concedeixen des del 2006 i que posen en relleu la producció discogràfica en valencià durant tot un any. L'observació de l'evolució al llarg dels anys permet testimoniar que les propostes han crescut exponencialment tant en quantitat com en qualitat. “L’escena musical en valencià és més forta, viva, dinàmica i rica que mai”, diu el COM.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, país valencià, COM, Col·lectiu Ovidi Montllor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.