Actualitat

Els Premis Altaveu desvelen els guanyadors d'enguany

Xavier Mercadé, Joana Serrat, Queralt Lahoz i Albert Pla són alguns dels premiats

L'entrega dels premis serà el dijous 9 de setembre a Sant Boi de Llobregat, on també s'entregaran els guardons de l'edició passada

Ha mort el fotògraf Xavier Mercadé

| 02/09/2021 a les 16:00h

Els guardonats als Premis Altaveu 2021
Els guardonats als Premis Altaveu 2021
Els Premis Altaveu, vinculats al festival homònim, viuen enguany una nova edició, després de l'aturada del 2020 a causa de la pandèmia. Com és habitual, l'entrega de guardons donarà el tret de sortida del festival Altaveu el 9 de setembre als Jardins de l'Ateneu Santboià. A la gala, però, aquest any no només s'hi entregaran els set premis de costum, sinó que també s'hi sumaran els set que no es van poder lliurar l'any passat.

Enguany, una de les figures premiades més destacades serà la de Xavier Mercadé, que rebrà el Premi Trajectòria. El cap de fotografia d'Enderrock, i durant anys, fotògraf titular del festival Altaveu, serà guardonat de manera pòstuma per la seva dedicada tasca de quatre dècades fotografiant centenars de grups i escenaris.

També han estat premiats la cantant catalana d'origen guineà Nakany Kanté, pel seu compromís amb les músiques i les cultures del continent africà; Joana Serrat, per la seva proposta independent i arriscada que ha culminat en el seu cinquè treball Hardcore from the Heart (Great Canyon, 2021); The Changes, per promoure la joventut i l'autogestió en l'escena del jazz català, i Queralt Lahoz, pel seu discurs feminista i de classe que combina el hip-hop amb l'herència flamenca.

Per la seva banda, Albert Pla rebrà el premi especial Alça la Veu pel seu compromís i la  coherència amb la seva música i el seu ideari. Alhora, la iniciativa Record Store Day Spain també ha estat reconeguda per la seva tasca de difusió i d'impuls a les botigues de discos independents.

També rebran els guardons els premiats en la passada edició: Los Sara Fontán, Oques GrassesJoana GomilaLa Casa Azul, La Plataforma Estatal por la Música (PLAM) i a Josele Santiago (Los Enemigos).

EL FESTIVAL
L'endemà del lliurament dels premis, el divendres 10 de setembre, començarà el cap de setmana musical santboià. Amb més d'una desena d'artistes programats, el festival Altaveu acollirà les actuacions d'Amaia MirandaAna BrenesValeria CastroLos Hijos del Trueno i Joana Serrat, el 10 de setembre; Alessio ArenaDelaféHermanos CuberoLucia Fumero i Queralt Lahoz, l'11 de setembre, i en la darrera jornada, el 12, l'espectacle Drummers of Altaveu, que aplegarà dalt l'escenari una banda de luxe i 30 bateries de Sant Boi dirigits per Quim Solé.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Xavier Mercadé, premis altaveu, Premis Altaveu 2021, Actualitat, Nakany Konaté, Albert Pla, The changes, queralt lahoz, joana serrat, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.