actualitat

S'inaugura l'exposició 'Per molts anys, malparits!'

La mostra commemora els 30 anys del disc més emblemàtic de Sopa de Cabra

La inauguració serà avui a les 12h a la Casa de Cultura de Girona amb la presència de la banda, i es podrà visitar fins al 5 de novembre

Inauguració de l'exposició 'Per molts anys, malparits!'

| 30/09/2021 a les 11:00h

Sopa de Cabra enregistrant el disc 'Ben endins'
Sopa de Cabra enregistrant el disc 'Ben endins' | Xavier Mercadé
Aquest migdia s'inaugura l'exposició Per molts anys, malparits! a la Casa de Cultura de Girona. La mostra, que es podrà visitar fins al 5 de novembre, recull fotografies, vídeos i material commemoratiu per celebrar les tres dècades del llançament de Ben endins (Salseta Discos, 1991), el disc més celebrat de Sopa de Cabra. La inauguració comptarà amb la presència dels membres de Sopa de Cabra i el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; a més del director del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; Salvador Escribà de Salseta Records; Francesc Fàbregas, o Xavi Pascual, director del festival Strenes.

El 10 de maig del 1991, Salseta Discos va publicar un dels àlbums més emblemàtics de la música en català. El primer disc en directe de Sopa de Cabra, Ben endins, va ser enregistrat a finals del febrer del mateix any a la sala Zeleste –actualment Razzmatazz–. Va ser el tercer elapé del grup gironí, i és considerat el disc més venut de la història del 'rock català'.


El doble àlbum va ser un èxit de vendes des del llançament, i amb el temps ha venut més de 130.000 còpies. La mostra -produïda i comissariada pel Grup Enderrock, amb el suport del festival Strenes- recull imatges inèdites dels fotògrafs Francesc Fàbregas i Xavier Mercadé, vídeos del concert, així com material gràfic promocional –cartells, entrades, acreditacions, etc.–. 

Entre els objectes exposats, cal destacar el quadre original del qual es va extreure la portada del disc Ben endins, obra de la dissenyadora i pintora Pilar Villuendas; el Disc de Platí original que acredita les 100.000 còpies venudes, juntament amb l'acreditació expedida per SGAE, i la guitarra acústica amb què Josep Thió va interpretar "Si et quedes amb mi" i "El boig de la ciutat" en el concert.

Per molts anys, malparits! també revisa el context musical de l'època, i destaca els quatre discos més destacats que van néixer el 1991 de grups instal·lats a les comarques gironines: Raons de pes (Salseta Discos) d'Umpah-PahL'últim segell (Picap) de SangtraïtKitsch II (Audio-visuals de Sarrià) de Kitsch, i És blau, és fester (PDI) de Ja T'Ho Diré
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, exposició, Sopa de Cabra, Ben endins

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.