estrenes

Donallop es desdobla a «Saladina»

Estrenem el nou tema del duet mallorquí en forma de videolyric

La cançó s'estrenarà demà en directe al teatre Principal de Palma, en un doble concert amb _Juno

Donallop: «Ens estan privant del capital social, que és el més important de l’ésser humà»

| 25/10/2021 a les 10:30h

Donallop
Donallop
A la primavera, Joana Pol i Pere Bestard van presentar com a Donallop l’EP Cara a cara (Plas Plas Records, 2021). De la mateixa gravació en què va sortir aquest treball, als estudis a Cadis de Paco ‘Loco’, en va sorgir tot un altre recull d'electropop. La primera pista que ens en porten, és “Saladina”, que avui estrenem en primícia.
 

Joana Pol ja ens avançava a l’abril que els dos EPs serien molt diferents entre si: “Cara a cara representa un moment fragilíssim, i el següent, en canvi, està fet des de la idea de voler sortir enfora, per intentar fugir del forat”. Tot i que a nivell sonor també hi ha canvis, tots dos treballs s’interconnecten temàticament precisament, amb la cançó de “Saladina”. “És una mica la segona part de 'Paris to Helena'”, comenta Pol, “però des d’un prisma superdiferent”. Ho és en tant que parla d’identitat: “és la història d’un ell i una ella, que podrien ser una sola persona, o en podrien ser dues”, argumenta Bestard, fent referència a la cançó de Cara a cara que tractava la transsexualitat.
 
“Pretenem que d'alguna manera aquesta cançó serveixi de sorbet de llimona enmig d'un menú entre Cara a cara i el que vindrà després. Una cosa despreocupada i, des del nostre punt de vista, bastant divertida”, explica Pol. I és que en aquesta peça han volgut jugar amb la sonoritat, amb uns sintetitzadors Casio dels vuitanta i una bateria que van formant un bucle repetitiu, i un joc d’al·literacions en la lletra (“sabonera, saladina, silueta, salistre”, canten): “La cançó acaba amb un fraseig molt sibilant, amb moltes esses. És un esforç líric que no havíem fet mai, i ha estat divertit: ha quedat un hip-hopet guapo”, se n'enorgulleix entre riures Pere Bestard.
 
La banda mallorquina estrenarà “Saladina” en directe demà mateix al teatre Principal de Palma, en un doble concert amb _Juno (Zahara i Martí Perarnau). A més, totes dues bandes hi interpretaran conjuntament un dels temes del darrer EP del duet mallorquí: “Tresros i tones”.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, videoclips, Donallop, Saladina, actualitat, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.