Premis Enderrock

S'obre la segona volta de la votació popular dels IV Premis Enderrock de la Música Balear

​O-Erra, Amulet, Anegats, Maria Hein i Pèl de Gall són els artistes balears amb més nominacions en la categoria de votació popular

El músic Ramon Farran és el Premi Enderrock d'Honor, el cantant Tomeu Penya rebrà el Premi a la Trajectòria, i Miquel Àngel Sancho el premi Enderrock Obra Cultural Balear

La gala dels IV Premis de la Música Balear se celebrarà el 25 de novembre al teatre Xesc Forteza de Palma

Les actuacions seran d'Alanaire, Baaldo, Donallop, Jantià, Kard's Piken, Maria Hein i Reïna

S’obre la votació popular dels IV Premis Enderrock de la Música Balear

| 29/10/2021 a les 13:00h

Els artistes més nominats per a la 2a volta de votació popular: O-Erra, Amulet, Anegats, Maria Hein i Pèl de Gall
Els artistes més nominats per a la 2a volta de votació popular: O-Erra, Amulet, Anegats, Maria Hein i Pèl de Gall
El dijous 25 de novembre se celebra la IV edició dels Premis Enderrock de la Música Balear, organitzat pel Grup Enderrock i l'Obra Cultural Balear. Igual que en les anteriors edicions, la gala se celebrarà al Teatre Xesc Forteza de Palma a partir de les 20 h. Al llarg d'aquesta festa de la música balear, s'entregaran els 5 premis que atorga la crítica; els reconeixements especials dels premis d'honor i de trajectòria, que desvelem avui, i els onze guardons de la votació popular -que es poden votar des d'avui mateix- elegits entre els tres finalistes de cada categoria. 

FINALISTES DELS PREMIS DE LA VOTACIÓ POPULAR

Un cop tancada la primera volta de la votació popular, amb 4.280 vots d'usuaris únics, s'han desvelat els finalistes dels onze premis de la votació popular. Els artistes amb més nominacions han estat: O-Erra, en quatre categories, i amb dues nominacions, Amulet, Anegats, Maria Hein i Pèl de Gall. A partir d'avui, 29 d'octubre, i fins al diumenge 14 de novembre, es podrà votar la segona volta de les votació popular, que determinarà el guanyador de cada categoria.

Millor disc de pop-rock
- Retorn (Blau Produccions, 2021) d'Anegats
- Boleros (Bankrobber, 2021) de Da Souza
- Imaginari (Blau Produccions, 2021) d'O-Erra

Millor treball de músiques urbanes
Nina (autoeditat, 2021) de Plan-ET + Miquel de la Mel
- Contracorrent (Guspira Records, 2021) de Rudymentari
EPD (autoeditat, 2020) d'O-Erra

Millor disc de cançó d'autor
Un desert de colors (Blau Produccions, 2021) d'Amulet
- Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020) de Maria Jaume
Es temps i sa llavor (autoeditat, 2021) de Mon Joan Tiquat

Millor disc de folk
Històries i faules (autoeditat, 2021) de Cofre Antic
- Volandera (Ona Edicions Musicals, 2021) de Qanarusa
El món prospera (autoeditat, 2020) de Solpost

Millor disc de jazz
Moments (Audiovisuals de Sarrià, 2021) d'Enric Pastor & Co.
Keepin' On (autoeditat, 2021) de Highlands Project
Talismán (autoeditat / Discmedi, 2020) de Marco Mezquida

Millor disc de clàssica
00.XG (Casmusic, 202) de Xavier Gelabert + Octoechos Choir
Aventures de la nota La (Blau Produccions, 2021) de Joan Miquel Oliver
Nudderuna (Blau Produccions, 2020) de Magí Garcías

Millor disc en llengua no catalana
Evergreen Oak (Al's Workshop, 2021) de L.A.
MKMK (BMG, 2021) de Maika Makovski
La isla (Sony Music, 2021) de Rels B

Millor cançó
- "Sa teva presència" de Maria Hein
- "Respirar d'O-Erra + Joan Dausà + Ombra
- "Fugir" de Suc i Sopes + Pèl de Gall

Millor directe
O-Erra
- Pèl de Gall
- Xanguito

Millor artista revelació
Amulet
- Alanaire
- Maria Hein

Millor artista
- Anegats
O-Erra
- Pèl de Gall
 

RECONEIXEMENTS ESPECIALS

Premi d'Honor de la Música Balear
El músic Ramon Farran serà guardonat amb el Premi d'Honor de la Música Balear. Nascut a Barcelona el 1939, Farran ha estat un dels músics cabdals del jazz tant com a baterista com a percussionista. Ha compartit escenari amb figures mítiques del jazz internacional i va ser un dels principals impulsors de de l'Indigo Jazz Club de Palma, centre neuràlgic del jazz a l'illa durants els anys 60. A més, també ha participat en destacades gravacions com les de la cançó "Fiesta", d'Els Valldemosa, o de l'àlbum El olivo (Bass Drums, 1977) de Robert Graves. Coincidint amb aquest premi, el músic ha decidit tornar-se a instalar de nou a Mallorca, concretament a Sòller, per a cloure la seva obra simfònica dedicada al seu amic Graves.
 

Ramon Farran Foto: Juan Miguel Morales


Premi a la Trajectòria
El Premi a la Trajectòria el rebrà Tomeu Penya. Els més de 50 anys d'activitat musical l'avalen com una de les veus més destacades de la música popular en català. Si bé, inicialment volia ser capellà, ràpidament es va erigir com una de les figures més conegudes de la música catalana. Els seus èxits més grans van ser l'himne sobre l'entesa entre "catalans i mallorquins" i la seva adaptació dels Bee Gees "Illes dins d'un riu". A més, el seu nucli de col·laboracions és ben extens. Des de l'impulsor d'artistes com Marisa Rojas i Chenoa, fins a la participació en una de les cançons més celebres del pop-rock balear com és "Alegria", d'Antònia Font.
 

Tomeu Penya Foto: Arxiu


Premi a la Personalitat
L'Obra Cultural Balear ha volgut reconèixer la tasca com a activista cultural de Miquel Àngel Sancho. Fundador de la botiga de discos Xocolat i del segell discogràfic Blau Produccions, creats ambdós fa gairebé 40 anys, ha dinamitzat bona part de la producció musical balear en català. Ha publicat treballs d'una pila d'artistes com Joan Bibiloni, Tomeu Penya o Antònia Font, entre d'altres. I a més, també ha promogut els concerts a Mallorca de figures internacionals com Keith Jarret o Van Morrison, així com del projecte Cuba le canta a Serrat. Així mateix, ha impulsat l’emissora musical Som Ràdio i Xocolat Ràdio, a més de ser col·laborador d’Ona Mallorca i Ona Mediterrània.

Miquel Àngel Sancho Foto: Arxiu
 

 

ACTUACIONS I PRESENTADORS DE LA GALA

La gala tornarà a ser presentada per segon any consecutiu per la periodista Victòria Maldi i el músic Pep Suasi. A més també inclourà diverses actuacions de diversos grups de l'escena balear com Alanaire, que presentarà el seu EP homònim (PromoArts Music, 2021); Baaldo, que presentarà una performance en directe; Donallop, que revelarà un tema inèdit; Jantià, que interpretarà en viu el seu treball debut P.A.S. (Blau Produccions, 2021); Kard's Piken, que faran un homenatge als 40 anys de "Joana Lluna" de Joan Bibiloni; el debut de la felanitxera Maria Hein amb Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021) i els manacorins Reïna que oferiran un tastet del seu debut Arts Marcials (U98, 2021). 

Els Premis Enderrock de la Música Balear són una iniciativa del Grup Enderrock, organitzador durant més de dues dècades dels Premis Enderrock de la Música Catalana, impulsats conjuntament amb l’Obra Cultural Balear, amb el suport de l’Ajuntament de Palma, a través de la Regidoria de Cultura i Benestar Social, i del Govern de les Illes Balears, per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics i de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, a més del patrocini d’Estrella Damm.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Actualitat, Premis Enderrock de la Música Balear 2021, Premis Enderrock de la Música Balear

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.