Premis Enderrock

Tornen les Jornades Professionals de la Música Balear

Enderrock i BarnaSants reuniran el sector musical per debatre sobre els reptes de futur de l’escena balear, valenciana i catalana

La primera jornada serà a Manacor el 19 i 20 de novembre amb la participació de segells, mitjans, managements, promotors i institucions

El dimecres 24 de novembre es trobaran a Palma representants institucionals, festivals dels Països Catalans i músics de l'escena balear

Les sessions tindran lloc en el marc dels IV Premis Enderrock de la Música Balear que se celebraran el dijous 25 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma

| 11/11/2021 a les 14:15h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Les IV Jornades Professionals de la Música Balear, celebrades en el marc dels Premis Enderrock de la Música Balear 2021, recuperen enguany la presencialitat i estaran dedicades a la recuperació de la creació, la programació i el consum musical post-crisi, per analitzar les eines, recursos i solucions sorgides dels períodes de confinament i restriccions a causa de la pandèmia del covid-19.
 
A més, des d’aquesta edició, el Grup Enderrock i el festival BarnaSants sumaran esforços amb una doble convocatòria per debatre els reptes de futur de l’escena musical als territoris de llengua catalana. Enguany les jornades recuperaran la presencialitat amb un model mixt, en directe i a través del format telemàtic, després d’una darrera edició marcada per la pandèmia i la necessitat d’adaptar les sessions al format digital. La iniciativa té el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l'Ajuntament de Manacor, la Institució Pública Antoni Maria Alcover i l’Obra Cultural Balear.
 
En el marc dels Premis Enderrock de la Música Balear, la publicació musical ha organitzat pel dimecres 24 de novembre al Centre Cultural Can Alcover tres taules rodones amb la participació d’una vintena de representants d’institucions culturals, festivals i artistes per abordar el repte de ‘Com afrontar la banda sonora de la post-crisi’. El primer dia es parlarà de festivals, cicles i temporades, de programacions estables i de cooperació territorial dels ajuntaments. I l’endemà es tractarà d’indústria discogràfica, mitjans de comunicació musicals, exemples d’internacionalització i cooperació dels governs autonòmics i insulars.
 
El cap de setmana anterior, divendres 19 i dissabte 20 de novembre, el festival BarnaSants celebrarà a Manacor diverses jornades de treball amb el lema ‘Illes Balears, País Valencià i Catalunya: Com fer realitat la Declaració de Palma? Reptes i oportunitats’. El primer dia es parlarà de festivals, cicles i temporades, de programacions estables i de cooperació territorial dels ajuntaments. I l’endemà es tractarà d’indústria discogràfica, mitjans de comunicació musicals, exemples d’internacionalització i cooperació dels governs autonòmics i insulars.

Gala dels Premis Enderrock per IB3 i TV3
La IV gala dels Premis Enderrock de la Música Balear es retransmetrà en directe per IB3 Ràdio i per streaming a través de les plataformes digitals de la cadena pública així com per Enderrock.cat. A més, es realitzarà un programa especial resum de la gala, coproduït pel Grup Enderrock i IB3 que s’emetrà el cap de setmana del 4 i 5 de desembre per la televisió pública de les Illes Balears i Televisió de Catalunya.
 
Per altra banda, i gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, es realitzarà un clip de cadascuna de les actuacions de la gala per la seva difusió a través dels mitjans col·laboradors.
 
Disc i revista Enderrock dedicats a l’escena musical balear
En motiu dels 50 anys de l’Institut d’Estudis Baleàrics s’editarà un disc recopilatori amb grups de les Illes Balears i es distribuirà amb un número monogràfic de la revista Enderrock dedicat a l’escena musical balear. L’edició conjunta està previst que surti al carrer el pròxim mes de març del 2022.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock de la Música Balear 2021, actualitat, Jornades Professionals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.