Premis Enderrock

Arriba la quarta edició dels Premis Enderrock de la Música Balear

Avui se celebra la quarta edició de la gala dels Premis Enderrock de la Música Balear al Teatre Xesc Forteza de Palma

Durant l‘acte es lliuraran 16 guardons als millors discos i cançons, i reconeixements a Ramon Farran, Tomeu Penya i Miquel Àngel Sancho

O-Erra, Amulet, Anegats, Maria Hein i Pèl de Gall són els artistes més nominats als onze premis de la categoria de la votació popular

Les actuacions seran una interpretació única de Ramon Farran i estrenes d'Alanaire, Baaldo, Donallop, Jantià, Kard's Piken, Maria Hein i Reïna

La gala serà presentada per l'actriu i cantant Enka Alonso i el periodista i músic Pep Suasi, i es transmetrà per IB3 Ràdio i via streaming

| 25/11/2021 a les 12:47h

Imatge il·lustrativa
Avui, dijous 25 de novembre de 2021, a partir de les 20 hores, tindrà lloc al teatre Xesc Forteza de Palma la gala dels Premis Enderrock 2021 de la Música Balear. En total es lliuraran 16 guardons en les categories de premis de la crítica i premis de la votació popular, a més del reconeixements especials de Premi d’Honor, a Ramon Farran, el Premi a la Trajectòria, a Tomeu Penya, i el nou Premi Enderrock - Obra Cultural Balear a una personalitat cultural, per a Miquel Àngel Sancho.
 
La festa de la música balear serà conduïda per l’actriu i cantant menorquina Enka Alonso i el músic Pep Suasi. A més, també participaran en el lliurament dels premis la cantant Mar Grimalt, el cantautor Bep Marquès, la periodista Margalida Mateu, el tuitaire Àngel Aguiló, la presentadora Glòria Franquet i el cuiner Miquel Calent.
 
La Nit Enderrock es transmetrà en directe per IB3 Ràdio i en streaming a través de plataformes digitals de la cadena pública, així com per Enderrock.cat. A més, es realitzarà un programa especial resum de la gala, coproduït pel Grup Enderrock i IB3, que s’emetrà el primer cap de setmana de desembre per la televisió pública de les Illes Balears. I, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, es realitzarà una peça audiovisual de cadascun dels artistes que actuaran a la gala per la seva difusió a través dels mitjans col·laboradors i fires professionals.
 
LES ACTUACIONS I ESTRENES
 
La gala tindrà actuacions úniques i presentacions de cançons i discos de l’escena balear. La gran novetat serà la interpretació única que oferirà el Premi Enderrock d’Honor, el bateria i compositor Ramon Farran (piano i percussions), que reunirà un grup confeccionat expressament per a l’ocasió i oferirà un medley amb una revisió antològica per algunes fites de la seva carrera. Precisament, Farran ha retornat enguany a l’illa de Mallorca per empadronar-se a Sóller i completar l’obra completa de musicació dels poemes del seu sogre, Robert Graves, que va iniciar fa 45 anys amb la gravació del mític àlbum Olive Tree (Drums, 1977).
 
La banda estarà liderada per la cantant Natàlia Farran (veu), Tomàs Graves (baix i veu), Brendan McCann (guitarra elèctrica i acústica), Steve Lambert (guitarra acústica) i Martina i Ibou (percussions). 

La resta d’estrenes de la gala seran les intervencions dels retornats puntualment per aquesta ocasió, els manacorins Kard’s Piken que, juntament amb el guitarrista Joan Bibiloni, han posat lletra i revisaran l’emblemàtica peça d’aquest darrer, “Joana Lluna”, en el quarantè aniversari de la seva publicació. A més, el grup emergent mallorquí Alanaire interpretarà “Reviure”; el duet de Selva Donallop desvelarà el tema “Tremolor”; els guanyadors del Sona9 2020, el quartet de pop Reïna, presentarà “Dies bons”; el jove cantautor manacorí Jantià farà “Dins sa llum d’un llamp” del seu àlbum debut; la cantautora revelació de Felanitx Maria Hein cantarà “Continent i contingut”, i, com a colofó, l’inclassificable Baaldo farà una performance de “La cuca” amb una posada en escena amb ballarins.
 
PREMIS DE LA VOTACIÓ POPULAR
 
Durant la gala es donaran a conèixer els onze PREMIS DE LA VOTACIÓ POPULAR. Els artistes més nominats són O-Erra (4 candidatures) i AmuletAnegatsMaria Hein i Pèl de Gall (2), entre un total de 33 finalistes de les 11 categories elegides pel públic al millor artista, millor artista revelació, millor cançó, millor directe i millors discos de pop-rock, cançó d'autor, músiques urbanes, folk, jazz, clàssica i llengua no catalana. En les dues voltes de la votació s’ha obtingut un 28% més de participació que l’any passat, amb 12.850 vots d'usuaris únics.
 
PREMIS DE LA CRÍTICA I ESPECIALS
 
El músic Ramon Farran serà reconegut amb el PREMI ENDERROCK D'HONOR DE LA MÚSICA BALEAR 2021, el cantant Tomeu Penya rebrà el PREMI ENDERROCK A LA TRAJECTÒRIA 2021 i l’Obra Cultural Balear atorgarà el PREMI ENDERROCK A UNA PERSONALITAT a l’activista cultural Miquel Àngel Sancho.
 
Els Premis Enderrock de la Crítica es lliuraran als següents artistes:
  • Millor Disc de l’Any - Millor Disc de Jazz per a Talismán (autoeditat, 2020) de Marco Mezquida
  • Millor Disc de Cançó d’Autor per al disc homònim (Blau Produccions, 2020) de Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba
  • Millor Disc de Pop-rock per a Fràgil (BCore Disc / Bubota, 2021) de Saïm
  • Millor Disc Revelació per a Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020) de Maria Jaume
  • Premi Especial del Jurat per a Cançons de Joan Serra (Foehn Records, 2021), de Miquel Serra

Els PREMIS ENDERROCK 2021 – IV PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR 2021 són una iniciativa del Grup Enderrock, conjuntament amb l’Obra Cultural Balear, amb el suport de l’Ajuntament de Palma, a través de la Regidoria de Cultura i Benestar Social, i de la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, a més del patrocini d’Estrella Damm.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Balears, PremisEnderrock2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.