Premis Enderrock 2021

Les quatre claus dels Premis Enderrock 2021

Avui se celebra la 23a edició de la gala dels Premis Enderrock de la Música Catalana a partir de les 19 h a l’Auditori de Girona

L’acte es portarà a terme amb un protocol sanitari del 50% d’aforament i amb testos d’antígens a tots els artistes que pugen a l’escenari

L'acte acollirà les estrenes de Maria Arnal i Marcel Bagés, Oques Grasses, Sidonie, B1n0 + Ferran Palau & Meritxell Neddermann, Beth, 31FAM, Caïm Riba, Marcel i Júlia, Xavi Sarrià i Botifarra i Porto Bello & Samantha

Una àmplia representació de personatges populars de la música, el cinema i el teatre lliuraran els 30 guardons de la Nit Enderrock

La trobada musical anual serà retransmesa de manera íntegra i en diferit per La Xarxa i iCat (22.15 h) i pel canal 33 (22.45 h)

 Hi assistiran la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el president Quim Torra, el vicepresident en funció de president, Pere Aragonès, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa

Guillermina Motta: «Vaig anar un dia a casa de Delfí Abella i vaig passar l’examen dels jutges»

| 08/04/2021 a les 12:30h

A partir de les 19 hores els presentadors habituals dels Premis Enderrock, els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, donaran el tret de sortida a la XXIII edició dels PREMIS ENDERROCK - PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA que se celebraran a l’Auditori de Girona. Al llarg de l'acte es lliuraran un total de 30 guardons, repartits entre els 15 de votació popular que es coneixeran al llarg de la vetllada i els 11 ja atorgats per la crítica en les categories de pop-rock, cançó d’autor, músiques urbanes, folk, jazz, clàssica i públic familiar.

A més es lliuraran el Premi Enderrock d’Honor a Guillermina Motta, el Premi Enderrock a la Trajectòria a Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent, el Premi Enderrock Estrella a la campanya #JoEmCorono, impulsada per Marc Clotet i Natàlia Sánchez, i el Premi Joan Trayter a la producció per a David Soler.

La Nit Enderrock serà una mostra de la qualitat i diversitat del panorama musical català plasmades en una desena d’actuacions exclusives d’alguns dels principals artistes del país. La majoria estrena material en directe o produccions per a l’ocasió, com en el cas d'Oques Grasses, que presentarà una cançó sorpresa del nou àlbum, Maria Arnal i Marcel Bagés, encarregats d’obrir la vetllada, Porto Bello amb la col·laboració especial de Samantha, Xavi Sarrià amb Pep Gimeno 'Botifarra', Marcel i Júlia, la suma del duet electrònic b1n0 amb Ferran Palau & Meritxell Neddermann, Sidonie, Beth, Caïm Riba i 31FAM

PRESÈNCIA INSTITUCIONAL I EL SECTOR MUSICAL 
La gala comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la consellera de Cultura, Àngels Ponsa i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, o el president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, entre altres autoritats i representants del sector musical d’arreu dels Països Catalans.  

La gala dels Premis Enderrock 2021 – XXIII Premis de la Música Catalana serà la primera gran trobada del sector després d'un any de pandèmia i reunirà les principals associacions amb representats de l’Acadèmia de la Música, l’Associació de Representants Promotors i Mànagers (ARC), l’Associació de Sales de Catalunya (ASACC), l’Associació de Productors i Editors Discogràfics (APECAT), Cases de la Música i el Consell Català de la SGAE, entre d’altres. I, evidentment, també seran presents als Premis Enderrock de la Música Catalana un miler de músics, agents discogràfics, representants artístics, mànagers, promotors i programadors vinguts d’arreu del país, així com mig centenar de mitjans de comunicació.

10 CARES CONEGUDESCOM A LLIURADORS
La Nit Enderrock 2021 tindrà una desena de lliuradors, personatges populars del món musical, teatral, cinèfil, periodístic o literari de la cultura catalana. Els noms elegits han estat l’actor i músic Marc Bala, la periodista i presentadora Emma Quadrada, el poeta i gestor cultural Eduard Escoffet, la cantautora i activista Montse Castellà, l'humorista i locutor Long Li Xue, la periodista Beatrice Dudou, el periodista i novel·lista Martí Gironell i la humorista Charlie Pee

30 PREMIS ENDERROCK DEL PÚBLIC I LA CRÍTICA
En la trobada anual de la música catalana impulsada i produïda pel Grup Editorial Enderrock es lliuraran una trentena de premis dividits en tres grans blocs: crítica, votació popular i especials (Premi d’Honor, Trajectòria, Estrella i Joan Trayter), en les categories de pop-rock, cançó d'autor, música urbana, folk, jazz, clàssica i música familiar. La votació popular –que enguany s'ha saldat amb més de 54.456 vots d'usuaris únics (+10%)–  ha triat els 15 guanyadors que es donaran a conèixer durant la vetllada. 

Durant l'acte és farà lliurament a Oques Grasses del Disc d'Or per les 20.000 còpies venudes del disc Fans del sol, juntament amb el Disc de Platí per 40.000 unitats digitals  de la cançó "In the Night" i un altre Disc d'Or per les 20.000 de "Sta guai". També Buhos rebran el Disc d'Or per les 20.000 còpies digitals despatxades del tema "Volcans", amb més de 10 milions d'estreamings.

CATIFA VERMELLA I TRANSMISSIÓ EN DIRECTE
A partir de les 15 hores s’obriran les portes de l’Auditori de Girona a tots els músics que actuaran en la gala, a més de premiats i nominats, que passaran per un operatiu especial que realitzarà una prova d’antígens que, en cas de resultat negatiu, els permetrà accedir a la sala Covid-Lliure. En aquest espai hi haurà instal·lada la tradicional Catifa Vermella on es faran les fotos de benvinguda i atendran als mitjans de comunicació. 

A causa del confinament nocturn, la gala dels Premis Enderrock se celebrarà de les 19 a les 21 h a l’Auditori de Girona, i es retransmetrà en diferit a través de La Xarxa de Comunicació Local i de l'emissora musical iCat (22.15 h) i del canal 33 (22.45 h), en el marc de la coproducció entre la Xarxa i la CCMA, amb la col·laboració de Televisió de Girona. La gala es reemetrà el dissabte 10 d'abril per la Xarxa a les 22 h, en format resumit amb les actuacions musicals, la nit de l'11 d'abril de diumenge a dilluns s'emetrà per TV3. 

A més, des de les 16 a les 18 hores, Catalunya Ràdio emetrà en directe des de la Catifa Vermella el programa "Estat de Gràcia", dirigit per Roger de Gràcia, i, a partir de les 18 h, iCat oferirà l'espai musical "Independents", amb Josep Martín.

També faran connexions en directe les emissores col·laboradores RAC 1, a través del programa “Islàndia”, i l'emissora Els 40 - Catalunya oferirà connexions en directe i una selecció musical amb la banda sonora dels Premis Enderrock. En total, 35 ràdios i televisions locals emetran la Nit Enderrock.

La gala té una durada prevista de 2 hores aproximadament. A diferència d’altres anys, no acabarà amb la tradicional fotografia de família de tots els guardonats a l’escenari degut a les restriccions sanitàries, sinó que la imatge final es farà des de l’escenari cap a les butaques amb tots els premiats.

Els PREMIS ENDERROCK 2021 - XXIII PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA són una producció del Grup Editorial Enderrock amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm i la col·laboració de la Fundació SGAE.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, PremisEnderrock2021, Premis Enderrock 2021, Premis Enderrock, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.