Videoclips

Antònia Font torna amb «Un minut estroboscòpica»

La banda mallorquina publica la primera cançó del seu retorn

La formació ha afegit encara un nou concert a la seva petita gira de 2022, a València el 9 de juliol

Antònia Font torna amb «Un minut estroboscòpica»

| 17/12/2021 a les 10:30h

Antònia Font
Antònia Font
La primera cançó del retorn d'Antònia Font ja és aquí. Han estat 9 anys sense cançons de la banda mallorquina -des del vuitè disc Vostè és aquí (Robot Inocent Companyia Discogràfica, 2012)- i sis mesos d'espera des de l'anunci d'un nou disc per al 2022. Avui, però, la formació ja n'ha avançat el primer senzill, "Un minut estroboscòpica", acompanyat d'un clip carregat de surrealisme a càrrec d'Antonio Lara, i il·lustrat per Petra Pericàs.


La melodia d'un sintetitzador ultradistorsionat és l'encarregat de presentar els primers compassos d'"Un minut estroboscòpica". Acompanyat de les meticuloses guitarres de Joan Miquel Oliver, el piano de Jaume Manresa i la base rítmica de Joan Roca i Pere Dabon, el vocalista Pau Debon entona una lletra on no falta el surrealisme i el simbolisme característic de la banda. "Aixec la mar com un llençol, arenes blanques i cians. I reb ses forces ondulants de tots ets oceans", diu la tornada de la cançó.

Per la seva banda, el videoclip, que procura plasmar una mena de collage animat, també mostra aquests tints de surrealisme que desprèn la lírica. Ja a l'inici de l'audiovisual, la cafetera que simula ser un coet tripulat per Pere Debon i propulsat per dues ampolles de sifó estableixen el to oníric dels tres minuts i escaig que seguiran.

"Quan em vaig plantejar d’escriure cançons noves per a Antònia Font, el primer que vaig pensar és que havien de ser cançons d’Antònia Font, no podien ser com les que escric per a mi, ni com les músiques que faig per a altres coses", explica Joan Miquel Oliver, compositor de la formació. "No era el moment d’experimentar amb la banda, era el moment de recuperar l’essència i escriure com si aquests anys de silenci no haguessin passat. Però quina és l’essència d’Antònia Font? Per què una cançó pot ser o pot no ser d’Antònia Font? Vaig haver de fer un esforç per recuperar l’univers primigeni, els principis estètics que em van motivar de posar-me a escriure fa quasi 30 anys. A nivell mental, no es pot explicar en què va consistir això, si és que ho sé, però puc explicar que em vaig tancar dins el meu dormitori durant dies, tapat fins al cap dins el llit, com si estigués malalt, intentant dormir i estar despert a l’hora, somiar, sobretot, fer un viatge a llocs desconeguts del meu cervell que encara no coneixia, i d’aquesta manera vaig aconseguir connectar amb el món màgic d’Antònia Font que, molt lluny de ser meu, ja és a un lloc imprecís que ni jo mateix sé com es va crear. Però el vaig trobar, i com si fos un estany enmig de la muntanya per a mi sol, hi vaig bussejar durant setmanes i van sorgir soles aquestes cançons."
 

Antònia Font Foto: Arxiu


Després de quasi una dècada de separació, la banda mallorquina va sorprendre fa més de mig any anunciant el seu retorn als escenaris amb el festival Primavera Sound 2022, per presentar-hi un nou treball. Però el festival barceloní no serà l'únic que acollirà la reunió del quintet: Antònia Font tocarà també al poliesportiu Mateu Cañellas d’Inca (Mallorca), el 18 de juny, al Palau Sant Jordi de Barcelona, el 15 d’octubre, i el 9 de juliol a València.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Un minut estroboscòpica, videoclips, Antònia Font

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.