Premis Enderrock

Oberta la votació popular dels Premis Enderrock 2022

La primera volta s'allargarà fins al 24 de gener, inclòs

Hi haurà tres rondes de votacions per decidir el veredicte del públic

Tots els discos editats el 2021 estan preseleccionats per aquesta primera volta

| 12/01/2022 a les 11:00h

Imatge il·lustrativa
Disseny de Manuel Cuyàs
Avui dimecres 12 de gener engega la primera de les tres voltes de votació que serviran per decidir qui s'emportarà cadascun dels quinze Premis Enderrock per votació popular. Tots els discos i tots els videoclips publicats el 2021 formen part d'aquesta tria inicial per a la primera ronda de votacions que tancarà el dilluns 24 de gener a les 23:59h. De la vostra votació, en sortiran deu artistes nominats.

Les deu propostes més votades, doncs, passaran a la segona volta. Un cop acabada, tindrà lloc la tercera i darrera volta de votació popular, que ja anunciarà els tres finalistes de cada categoria, i servirà per decidir qui s'emportarà cadascun dels reconeixements. Els guanyadors es descobriran a la gala prevista pel dijous 3 de març a l’Auditori de Girona.

Els guardons, que ja es poden votar des d'aquest enllaç, són els següents:

- Millor artista
- Millor artista en directe
- Millor artista revelació
​- Millor disc de pop-rock
- Millor cançó de pop-rock
- Millor disc de cançó d'autor
- Millor cançó de cançó d'autor
- Millor disc de folk
- Millor cançó de folk
- Millor disc de hip-hop i músiques urbanes
- Millor disc de jazz
- Millor disc de clàssica
- Millor disc en llengua no catalana
- Millor disc per a públic familiar
- Millor videoclip
 

Premis Enderrock 2022 de la crítica

El veredicte de la crítica -amb un jurat format per 30 periodistes musicals d'arreu del país- ja es va donar a conèixer fa unes setmanes. El millor disc de l'any el signa La Ludwig BandLa mateixa sort (The Indian Runners), mentre que el millor artista de l'any segons la crítica és Zoo, que ha presentat l'ambiciós i suggerent Llepolies (Zoo Records). El guardó a millor disc de folk queda en mans de Maria Arnal i Marcel Bagés -per Clamor (Fina Estampa)-, i el de millor disc en llengua no catalana, en les de Joana Serrat i el seu Hardcore From The Heart (Great Canyon Records).

La banda osonenca Oques Grasses s'endurà el premi a Millor disc de pop-rock per A tope amb la vida (Halley Records), i el projecte de The Tyets per a La Bressola, Animalari urbà (Luup Records) és considerat el Millor disc de música familiar de l'any. Per la seva banda, Llunes de Plutó (RGB Suports) de Caïm Riba s'endú el guardó a Millor disc de cançó d'autor, i Rodrigo Laviña y su combo (Say it Loud), d'Extraño Weys, el de Millor disc de músiques urbanes. El Continent i contingut (Hidden Track Records) de Maria Hein és jutjat per la crítica com el Millor disc revelació de l'any.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, actualitat, PremisEnderrock2022, PremisEnderrock, Premis Enderrock votació popular, votació popular