Actualitat

Mor el baixista de l’històric grup Los Bravos

Miguel Vicens va morir ahir a l’hospital Son Espases de Palma

La banda va ser coneguda internacionalment pel seu èxit ‘Black is black’

| 14/02/2022 a les 14:30h

Los Bravos
Los Bravos | Arxiu
Fill d’un mariner, Miguel Vicens havia nascut al Ferrol el 1943, però amb només 8 mesos s’havia instal·lat a Mallorca. Va ser el baixista de Los Bravos, i l’autor del llibre Historias de Los Bravos: Pensamientos, sueños, fantasías y realidades (Ediciones Atlantis, 2016). Ha mort a l’hospital Son Espases de Palma als 78 anys.

Los Bravos va ser un dels grups més destacats de la primera onada de bandes de rock autòctons. El seu vocalista era el carismàtic Michael Kogel (conegut posteriorment com a Mike Kennedy) i a la banda se la recorda especialment per l’incombustible “Black is black”, una peça d’èxit internacional que va arribar al número 2 de les llistes angleses, i al 4 de les americanes, i que va ser versionada en francès per Johnny Halliday. Se’n van vendre més d’un milió d’exemplars. La banda es va fundar el 1965 a Mallorca i va tenir l'etapa més esplendorosa fins al 1969, quan Kennedy va deixar el grup per iniciar una carrera en solitari.


Les cançons de Los Bravos han perviscut a la memòria també gràcies a les versions que n’han fet diverses bandes, entre les quals hi ha Platero y Tú i Judas Priest, A més, Quentin Tarantino va incloure “Bring a Little Lovin’” a la BSO d’Once Upon a Time in Hollywood.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, actualitat, Los Bravos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.