Entrevista

Aina Tramullas: «M'imagin els concerts com una gran festa»

La cantant mallorquina es mostra satisfeta per l'acollida del seu primer disc, 'Per poder-te cantar'

Aina Tramullas: «M'imagin els concerts com una gran festa»

| 19/04/2022 a les 13:00h

Aina Tramullas
Aina Tramullas | Julia Castaño
Fa unes setmanes, la cantant de Puigpunyent, Aina Tramullas va estrenar el seu primer disc de cinc cançons, Per poder-te cantar (Blau), entre les quals va sobresortir "Pausa", estrenada en exclusiva a Enderrock.cat. La bona acollida anima la compositora a seguir fent cançons mentre prepara el seu directe. Ens ho ha explicat ella mateixa



Com ha anat la publicació del disc. Què et diu la gent?
La cançó que més ha agradat ha estat “Pausa”. A banda que és la que vam treure com a senzill, crec que és la que s’apropa més a les tendències actuals. M’han arribat crítiques molt diferents, però em sembla que, en general, la gent s’ha sorprès. Després de treure el senzill, hi havia gent que s’esperava que el disc anés cap a un estil més pop-indie alternatiu i al final el disc és una suma de diferents estils que són difícils de catalogar en una sola etiqueta.

Coincideix que és la cançó que més t’agrada a tu, “Pausa”?
No, jo no puc triar quina és la cançó que m’agrada més. Tampoc diria que és la cançó que em defineixi més com a músic, però no sabria dir-te quina sí em defineix. Jo estudiï jazz i he cantat molts estils. Hi ha coses que m’identifiquen a cada cançó, però no n’hi ha cap que sigui l’exemple perfecte que defineixi el meu estil.


Quan escoltes les cançons, ara que ja les has donat a conèixer i, per tant, ja són una mica de tots, les veus igual?
Jo les veig igual. Sí que quan vaig treure el senzill em vaig espantar una mica perquè no m’imaginava que s’escoltés tant. Em va resultar una mica estrany compartir aquella cançó. Després, el disc ja tenia moltes ganes d’ensenyar-lo, de poder mostrar una mica tot el que havia estat treballant.

Segueixes component?
Sí, quan puc, perquè estic estudiant molt. Faig cançons, però sense l’objectiu clar de fer un disc aviat. No visualitzo gravar perquè ara mateix no tinc ni el temps ni la disponibilitat per fer-ho. Però m’agradaria. De moment estic preparant els directes i ja tinc un parell de dates tancades.
 

Parlem doncs dels directes. Com ens hem d’imaginar un concert d’Aina Tramullas?
Jo me l’imagin com una festa perquè he convidat uns quants músics. Serem sis músics tocant perquè m’agrada molt interactuar musicalment amb altres artistes i que cadascú pugui aportar-hi coses. He triat persones que m’estim, que entenen com ha estat el procés i que n’han format part. És a dir, he triat els músics pensant molt en les persones.

I cantaràs les quatre cançons del disc… i què més?
Cantaré les cançons del disc, n’hi haurà alguna de nova i… ja ho veurem! Si pic fer un directe només de cançons pròpies, el faré. El primer concert confirmat que tinc és el 30 de juliol al festival Mobofest, a Lloret de Vistalegre.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Aina Tramullas, mallorca, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.